TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi blir fler och fler i Umeå vilket självklart är bra, ett plus på 1330 personer och en folkmängd på ca 114 000 är vi nu . Det är alltid bra med tillväxt. Det har blivit fler som flyttar in och färre som flyttar ut. Då kommer man säkert hit för jobb eller utbildning och de som stannar har stannat i utbildning eller fått jobb.


Det är också glädjande att det föds betydligt fler barn än det är personer som avlider. Nu har vi några års stora kullar och det är ju bra om trenden håller i sig att man vill skaffa barn och att man inte skjuter upp barnafödandet

Indragna sjukpenningar
Det är fler och fler som får sina sjukpenningar indragna. På ett år har det blivit dubbelt så många och sista kvartalet var det 7400 år 2009, en fördubbling sedan året tidigare. Den största ökningen är att det har blivit fler indragningar.
Detta är en effekt av att regeringen tagit nya och hårdare regler och det drabbar de långtidssjukskrivna som säger att den som varit sjuk i 6 månader ska prövas mot jobb på hela arbetsmarknaden. Husmark-Pehrson är ansvarigt statsråd för detta i den moderatledda regeringenVisst är det hårda bandage just nu i krisens efterspår.
Roligt att inflyttningen ökar i Umeå - särskilt intressant eftersom det är en universitetsstad.

Ändå måste vi inse att när en halvmiljon människor i Sverige (mest i norra delen) är sjuka/sjukskrivna så är det något fel i ett land som inom den västerländska välfärden har bland de bästa värdena, när det gäller minskad barnadödlighet, bra boende och höga levnadsåldrar och avtalsenlig lång semester.
Har vi tagit mycket för givet?
Om vi ska behålla välfärden, upprätthålla sjukvård och säkra pensionerna inför framtiden med allt fler äldre så måste skattebasen öka.
Gunilla Skoglund
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM