TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det kan man undra och om det ens är möjligt att sova då Husmark-Perhsson har ansvar för Försäkringskassan och dess regler. Strax innan årsskiftet gick det bl.a. att läsa i Aftonbladet om en kvinna som blivit avstängd från Försäkringskassan när hennes son dog i cancer 1,5 år gammal. Sonen dog i sin mammas armar och enligt reglerna så skulle hon samma dag eller dagen efter åkt till Arbetsförmedlingen för att ha rätt till ersättning.


Kuratorn på sjukhuset hade sjukanmält mamman dagen efter sonens död, men det räckte inte då mamman skulle ha sjukanmält sig samma dag eller senast dagen efter att ha infunnit sig på Arbetsförmedlingen som arbetssökande för att få ersättning. Hon hade tidigare fått ersättning för vård av sjukt barn men det upphörde den dagen barnet dog.


Mamman fick rätt i tingsrätten men Försäkringskassan har överklagat då de anser att det strider mot det regelverk som finns, vilket regeringen har beslutat om.


Det finns mycket man skulle kunna säga om det aktuella fallet men en sak är uppenbar och det är att regeringen fattar en massa beslut utan att vilja ta ansvar eller se konsekvenserna av sina beslut.


Anmärkningsvärt är att Anders Ågren och Edward Riedl aldrig vill kommentera hur regeringens politik slår mot de som utsätts för den hårdföra politiken. Konsekvenser av att man ska ha råd att sänka skatten för de som har det bäst. Mer skattesänkningar ger mindre resurser till välfärd.

 2010-01-11, 11:08  Permalink
Andra bloggar om:  


Träffade nyss en person som börjat utförsäkringen.
Han är mycket bekymrad, Dessutom har han blivit sämre under Jul med sin sjukdom.
a-kassa är han utförsäkrad ifrån SGI kan vara det som gäller.
Eller sjukpensionering för 5 år framåt därefter ska det omprövas.
Många sjuka kommer inte orka med denna villervalla till sjukförsäkring.
Självmord kommer definitivt att ske på grund av den press sjuka utsätts för.
Ekonomiskt är det för de flesta utförsäkrade mycket ovisst.
Dessutom så avvisar arbetsgivarna att anställa sjuka.
Var finns logiken i detta idiotiska beslut.
För varje skattekrona en högavlönad eller löntagare får så får en sjuka gå till sociala.

Nåt med solidariteten i Sverige har gått snett.
En grym Reinfeldt och en lat presssekreterare som inte ens kan torka upp lite skit i trappen utan ringer en städfirma för att göra det.

Visar hur enormt slöa lata empatilösa alliansen är
Reinfeldt är oerhört farlig vilket han också visat.
Svaga ska förtryckas och rika ska belönas fast de bara latar sig.

Låt oss skita i borgarna vid nästa val.
Nej du Holmlund nu är du ute och cyklar. Det är inte nuvarande regering som infört reglerna i allmän försäkring som säger att sjukpenning under de första fjorton dagarna bara kan betalas ut till den som skulle arbetat eller aktivt sökt arbete. 3:10-reglerna finns sedan länge och för att försäkringen primärt ska täcka inkomstbortfall.

MEN: reglerna är så pass generösa att även den som inte har något inkomstbortfall (dvs går miste om arbete eller a-kassa) ÄNDÅ kan få sjukpenning från ochmed den femtonde dagen om hon har en SGI.

Och detta har Hustoken inte uppfunnit. Det är ni. Men när det gäller sjukreglerna tycks alla ljuga lika mycket.


Lennart Holmlund: Den här regeringen är ansvarig för allt som sker, de har ändrat hur många lagar som helst sedan de tillträdde så det går inte att skylla på någon annan
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM