TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Här kommer årets första blogg, lite sent men har haft annat att göra. God fortsättning vill jag först önska er alla som läser min blogg

 

I natt satt jag uppe och såg JVM i ishockey och visst blev man besviken över förlusten. De svenska spelarna är bättre skridskoåkare och även spelare men de gör det alldeles för omständigt. A-femman var direkt dålig och man måste kräva mera energi främst av dem, men även de andra måste visa mer vilja och denna gång var det faktiskt 4,e femman som var bästa lagdelen.

Det är inte alltid jag håller med kommentatorer men det alla sa igår stämmer jag in till hundra. Man måste helt enkelt gå rakare på mål och följa upp och ta vara på returer och skymma annars blir det aldrig mål. Det ser ut som det är ett systemfel i svensk hockey att man tror att man gör mål från hörnen

Har du gett ägardirektiv till vattenfall Maud?

Maud Olofsson och regeringen är ansvarig för att de statliga bolagen styrs åt det håll regeringen vill och man har ägardirektiv att använda och även folk från departementet i styrelsen.


För några månader sedan uppdagades saker om förhållandena i Tyskland där regeringen skyllde i från sig och sa sig inte veta något trots att det stod i årsredovisningarna.


Nu skenar elpriserna och det beror på bristen på energi och därmed ett utlandsberoende av el och visst måste man fundera över hur det kan vara så ur beredskapssynpunkt.
En av orsakerna är att vattenfall och andra elproducenter inte kör basen kärnkraft för fullt och det beror på att man planerat in uppgraderingar och underhåll under den årstid då det är som kallast och då vi förbrukar mest energi.


Det visar på att bolagen kan göra som de vill och det kan självklart ett privat bolag göra men att staten tillåter ett samhällsägt bolag detta är rent ut sagt dåligt. Det finns andra tider på året som är lämpliga men kanske regeringen vill öka vinstuttaget ur vattenfall så de kan vara med och betala skattesänkningarna för de som tjänar mest.


Därmed är också regeringen delvis ansvarig för att energipriserna rusar i höjden och det beror på bristande direktiv till bolagen och att bolaget ska planera in att köra produktionsanläggningarna när behoven av el är som störst. Avbrotten i produktionen beror inte på störningar i produktionen utan dåligt ledning och dåligt ansvar från ägarna2010-01-04, 16:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM