TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Media låter sig styras av högerregeringen Reinfeldt. I gårdagens Aftonblad fick jag bekräftat vad jag känt och det är att media låter sig styras av Reinfeldt och hans ministrar. Regeringen ska kunna stå i TV oemotsagda och ställa krav på att få stå där ensamma.


Jag har självklart hört detta från men fick nu svart på vitt.
Sedan regeringstillträdet har statsråden ofta vägrat att ställa upp och debattera om någon från oppositionen varit med. Detta har skett vid minst ett 50 tal tillfällen och media har lydigt ställt upp på regeringens krav.


Det här visar på att det är en samlad auktion från regeringens sida och visst har jag förståelse till att Regeringen inte törs ställa upp om det finns representanter från oppositionen med därför jag riktar inte min kritik mot fegisarna i regeringen utan mot media.


Detta är också ett hot mot demokratin och visar än en gång att TV media är och har blivit en del i regeringens kampanjorganisation och visar på ett förhållningssätt från regeringen som liknar det som sker i diktaturer eller kommuniststyra länder.


Reinfeldt bortförklaring att oppositionen är för dålig är riktigt simpel för att vara ärlig. Det är tittarna som ska göra den bedömningen och inte han och visar att Reinfeldt tillhör den gamla klassiska högern där han tycker sig själv vara för mer än andra."Detta är också ett hot mot demokratin och visar än en gång att TV media är och har blivit en del i regeringens kampanjorganisation och visar på ett förhållningssätt från regeringen som liknar det som sker i diktaturer eller kommuniststyra länder."

Trams!

Regeringen agrerar inte på något annat sätt än föregående socialdemokratiska regeringar eller andra regeringar i demokratier för den delen. Ingen sittande regering har någon anledning att i onödan släppa fram oppositionen i strålkastarljuset, förutom det som föreskrivs i grundlagen. Därmed faller ditt argument om hot mot demokratin och att jämföra diktaturer, då debatter sker i vår lagstiftande församling, nämligen Riksdagen. Att vi skulle ha blivit en diktatur bara för att Reinfeldt inte vill möta Sahlin ännu en gång i Agenda blir bara löjligt.

För övrigt, i ex England, där jag tillbringar en hel del tid, krävdes det åtskilligt massmedialt tryck för att Labour med Gordon Brown i spetsen överhuvudtaget skulle ställa upp på EN (1) enda partiledardebatt nu före det kommande valet. Kallar du England också för en diktatur då?

Förövrigt tycker jag att det sänts en herrans massa debatter de senaste åren, både i tv och radio. Dessutom finns det en aldrig tidigare skådad möjlighet för alla röster att göra sig hörda till en otroligt låg kostnad genom internet.

Men du kommer få ditt lystmäte till våren när ännu fler konfrontationer mellan regering och opposition går av stapeln.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM