TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De rika och de fattiga hette en TV serie men som jag inte såg ofta, När skatterna sänks mest för det som har det bäst ställ då öka automatiskt klyftorna i samhället, allt annat är lögn. De som blir rikare kan till och med bli så rika att de inte ens inser att även de behöver till exempel sjukvård och de köper sig dessutom fri med privata försäkringar om man blir sjuk.


Nu när skatterna sänkts så har de inte sänkts lika mycket för pensionärer, sjuka och arbetslösa. Då blir de rika rikare och de fattiga fattigare. Så enkelt är det och det är den politik som regeringenJag förstod tidigare inte detta. Jag har inte heller full insikt om hur det kan vara på detta sättet. För min del är det mindre viktigt att veta vem vad eller villka som för denna sortens politik, som ev verkar för det. För mn del vill jag veta varför det är så och hur det kan fungera (det fungerar uppenbarligen inte) och vem som vill motverka det. Hur det arbetet ska gå till.
Rätt lustig att de partier eller politiska organisationer som talar om att lösa världens fattigdom gör allt för att skapa ökande klyftor och att den gemensamma kakan ska tas av en allt mindre del.
Högern som drivs från USA och där företagen har ensidig makt roffar åt sig allt de kan förmögna blir förmögnare och fattiga blir det allt fler av.
Samma politik vill Reinfeldt genomdriva i Sverige och har i mångt och mycket lyckats.
Det är väl samma fenomen som alltid inte minst ang miljön Bertil. Miljön ska främjas vara ren och klimatförändringarna behöver stävjas men inte på kostnad av alla prospekteringar pengar lyx eller kort skrivet rika människors tillvaro bygger på. Värderingen kan sträcka sig så långt att jobba mot problemen som att någon annan får stå för kostnaden.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM