TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag på förmiddagen har jag följt Tv4 nyhetssändning sedan den startade. Jag gjorde det med anledning att jag ville se om Baltic,s satsning med 20 miljoner för att hjälpa till att få ungdomar i jobb.

 

 Inte ett ord om detta har jag sett där eller i något riksmedia vilket gör en lite lätt förvånad då det finns så mycket annat som de kallar nyheter. Möjligen kan TT vara en bov i detta om de i sin tur inte gjorde något men lokala TV4 var då på plats i går.


Det är väl inte helt okänt att jag ibland brukar vara kritisk mot Tv4 rapportering. Vad var det för nyheter då, ett X2000 tåg hade stått stilla på grund av snöovädret, julbocken i Gävle brann, kaféer ska få sälja alkohol och fetma är inte bra för hälsan.

En nyhet kommenterades och som tog en hel del plats och det var att Åke Svanstedt dömdes till 60 dagsböter av tingsrätten. Ett brott som ge 60 dagsböter är en riksnyhet eller är det för att inte Åke Svanstedt pratar med TV4? Avgör själv.

Tomas Nilsson hade man som kommenterade domen, han själv gammal travtränare men som numera är beroende av TV4 genom att han jobbar åt dem. Objektivt?


Mycket annat handlade om att man tagit fram en lista som man ansåg var seklets största politiska skandaler, i vilket fall som helst har ordet skandal en helt ny betydelse hos TV4


På plats 10 kom Folkpartiets intrång hos det socialdemokratiska partiet 2006. Den person som också dömdes för 3 fall av dataintrång var en av de som tagit fram listan, Niklas Svensson som då jobbade på Expressen men blev avstängd i och med detta. Han startade sedan politikerbloggen, men den ägs numera av TV4.


Finns det någon som tror på personer som jobbar med olagliga metoder och gör dataintrång och listan speglar väl hans och TV4,s inställning till socialdemokratin, men något ska ju med från andra.

Plats 9 fick Reinfeldts statsekreterare som var ute och söp och pussades med en journalist på TV4 trots att hon hade beredskap och således var i tjänst
8)Handlade om giriga direktörer i ABB, Skandia, AMF där Vanja som tycktes vara den stora syndabocken.

7) Jan O Karlsson som snäste åt lite journalister efter en diskussion när han hade dubbla löner, vilket i och för sig inte var brottsligt medan den dömde Niklas Svensson säger på nätet att han var en väldig skandalman
6)Anna Sjödin som dömdes mot sitt nekande men det i senare skede avslöjade hur krogvaktarna jobbade där och hu krogen sedan försvann
5)Erik Fichtelius som hade en uppgörelse att få följa med Göran Person. Jag tycker kanske inte Erik gjorde rätt men hur ska det kunna göras en dokumentär utan att följa med, men skandalen beror nog främst på att han var i en annan kanal
4) kallade man ministerkarusellen när två ministrar avgick på grund en massa svart arbetskraft och obetalda patienter, men ärligt talat har jag svårt att se det som skandal när försvarsministern avgick då han inte ställde upp på den politik som regeringen ville föra. Det måste kallas skandal för Reinfeldts skull.
3)Laila Freivalds främst för att hon skällde ut några journalister om jag ska tro reportaget. Hon var förbannad då de gick an hårt mot henne för att hon gick med på att köpa en bostadsrätt då borgarna skulle sälja ut det hus de bodde i som ägdes av allmännyttan.
2) skulle vara Tomas Bodström och CIA gripande av två Egyptier, vad som är skandal är väl i så fall USA som på andra ställen där de felinformerat många regeringar med rädsla för terrorism.
1) Leif Danilsson som var statsekreterare då tsunamin bröt ut som om han rådde för det och som om han skulle kunnat göra något speciellt i ett annat land oavsett om han var på kontoret eller inte och hela katastrofen där som blev en borglig valkampanj som egentligen var en sak för den Thailändska regeringen att hantera och de försäkringsbolag som vi tecknar försäkringar med. Det är ju lite motsatt diskussion för de som blev två på denna lista eller hur då Sia inte skulle få komma hit.
Som ni ser tycker jag det är märklig bedömning av vad som är politiska skandaler. Det finns politiker som dömts för brott av mindre skala, som rattfylla och annat smått. Eftersom Erik Fichtelius kom på listan saknar jag en TV4 reporter som tagit emot ersättningar av den organiserade brottsligheten och dömts till flera års fängelse. Varför är inte det en skandal när Erik är det.
Det är inte heller någon skandal att Gudrun Schyman bildade ett nytt parti men samtidigt satt kvar som riksdagsledamot för vänsterpartiet och åkte runt på skattebetalarnas pengar och bedrev valrörelse för ett parti som inte hade plats i riskdagen
Sist men inte minst varför finns inte den största politiska skandalen med överhuvudtaget och det är hela den diskussion och den förändring regeringen gjort för de som har det sämst i samhället nämligen de svårt sjuka som kommer att utförsäkras och så kulle man på budbäraren försäkringskassan. Regeringens hantering av Vattenfall och andra chefer som både flyttats och kickats utan att det funnits motiv för dåligt utfört arbete
Vi är ganska många som också vet ganska mycket om en del journalister och deras sätt att jobba, men det här blev ändå väl långt men kände för att skriva lite mera en gång om vad som är nyheter.
Tack för att det kommit ett medium där man får tala om vad man vet och inte censureras i redaktioner av olika slag2009-12-23, 11:48  Permalink
Andra bloggar om:  


"Anna Sjödin som dömdes mot sitt nekande"

Det är nog ganska vanligt bland brottslingar Lennart; eller menar du att hon var oskyldig? Tala ur skägget karl!


"Tack för att det kommit ett medium där man får tala om vad man vet och inte censureras i redaktioner av olika slag"

Tror att en hel del invandringspolitiska personer håller med dig Lennart.
Kul att du tittade hela morgonen, Lennart.
Hade jag ansvarat för den lokala skandallistan hade du legat illa till efter det här... ;-)

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/umea?videoId=1.1298177
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM