TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Anders Sellström skriver i sin blogg att sjukförsäkringen är på rätt väg. Skulle man ta i så är detta kvalificerat svammel. Han grundar sin uppfattning på att regeringen har rätt och att det stora sjukskrivningstalet och förtidspensioneringarna beror på att folk inte vill jobba utan att de vill vara sjukskrivna eller arbetslösa och enbart är ute efter bidrag.

Vi får vid varje nyhetssändning rapporter om hur vissa människor kommer att hamna i socialbidrag, människor som varit sjukskrivna i mer än 10 år. Regeringens politik som straffar de sjuka och arbetslösa har inte gett enda nytt jobb, förutom i byråkratin och kontrolappareterna och hos jurister som jobbar med överklagningar. Tala om svininfluensa.
Psykklinikerna är oroliga för att förslagen kan leda till en drastisk ökning av självmord och de grundar detta på att människor tål inte förnedras hur mycket som helst.
Det finns bara ett enda sätt att komma ur detta och det är att politiker som tror att folk bara är myglare och fejkar sjukskrivningar och är arbetslösa för att de inte vill jobba får sitta på läktaren i framtiden


Jag vet inte om det är en myt eller en sanning med modifikation.

Detta med att man utgår ifrån sig själv när man tror sig veta hur andra gör.

Det här skulle i så fall bli konsekvensen; Om högerregeringen själva fuskar med regler så är alla andra också regelfuskare i deras ögon.
Förändringarna i Sjukförsäkringarna berör ett helt stort system.

Var dessa förändringar nödvändig eller inte? Det är frågan.

Inom varje så stor apparat som sjukförsäkringarna måste det dyka upp gränsdragningar, svåra avgöranden, individer och grupper som anser sig felaktigt bedömda.
Givetvis skall uppmärksamhet, hänsyn och åtgärder bli orsak när sådana förhållanden påpekas.

Sjukförsäkringarna lär ha en budget på 400 miljarder per år. Inom den budgeten måste de rymmas möjligheter att lösa dessa specialfrågor.

Är förändringarna i Sjukförsäkringen nödvändig eller inte. Om inte varför lägger Socialdemokraterna en motion som i sina principiella drag överensstämmer med regeringesn pågående reform.

Eller är frågan om avsikten med denna reform är att skaffa mer pengar till de redan rika i landet mer viktig än att reformen genomförs och får allmänt stöd.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM