TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den 1 januari utförsäkras i runda tal 17 000 personer ur sjukförsäkringen, vilket innebär att de tappar sin sjukpenning. Det är personer som varit sjukskrivna i 550 dagar och de som fått datum för tidsbegränsad förtidspension.


Dessa människor riskerar att stå utan pengar i januari månad. Det beror på att de då räknas som arbetsföra och således är arbetslösa. Men de kommer inte att få pengar då a-kassorna kommer att få svårt att hinner med. För övrigt har A-kassorna ännu inte fått de nya reglerna från regeringen. Littorin säger att reglerna kommer men han vet inte när och inser inte att när de väl kommer så behöver de läras in av de som handlägger a-kassefrågorna.

Det är märkligt att inte den typen av regler kommer i samband med beslutet i övrigt om förändringarna. Vi har ju dock sett hur det går för till exempel svårt cancersjuka som får det oerhört tufft.

När regeringen fattar beslut om förändringar brukar mina bloggande kollegor från alliansen med Ågren, Sellström, Edvinsson, Lövgren och Riedel i spetsen gå ut och berömma regeringen. Men det går bara att konstatera att de nu verkar ha fått tunghäfta. De är mycket fåordig men alla dessa negativa förändringarna går inte att tiga ihjälFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM