TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är verkligen Järvsöfaks för gammal???????????????


Idag tog Järvsöfaks sin 200,e seger vilket ingen annan häst klarat av. Alla Som sett Järvsöfaks tävla ser att han njuter i fulla drag av att få springa och tävla. Han får inte tävla mer då han blir för gammal. Har ni hört att man kan bli för gammal för att tävla.

Järvsöfaks har detta år startat 23 gånger och vunnit 16 av dessa, han har bara i år sprungit in knappt 1,5 miljon kronor vilket är mer än de flesta springer in under ett helt liv.


Jag sitter själv i styrelsen för Umåker och vi har där jobbar för att få bort som diskriminerar människor på grund av ålder. Det mest kränkande är att du inte får vara tränare och bedriva en tränarrörrelse när du fyllt 67 år.


Så fullständigt idiotiskt för att vara ärlig. Du får äga ett åkeri och bedriva åkeriverksamhet hur länge som helst. Du kan äga och driva IKEA men får inte vara travtränare med rörelse.För att vara tränare behöver du ens träna själv utan du kan ju ha anställd personal som sköter jobbet och idag är det vanligt att man hyr in kuskar. Är du inte frisk eller inte kan klara av jobbet så får man göra som man gör med chaufförer, dra in kökortet


Åldersgränsen för hästar beror säkert på djurskyddet men vem tror att det är dåligt djurskydd om du har hästar som vinner och fortsätter och tävlar. Ishockeyn idag är ju en sport där du håller på mycket längre och det finns hur många sporter som helst som har möjlighet för äldre att tävla, vilket inte finns för hästar.


Varför travet hamnat i en sådan gräns med ålder både för djur och utövare och det är säkert många som är glada och som gillar hästar att min inte satt gränser för när man får besöka en travbana eller spela, för någon förklaring till andra gränser går inte att finna.


Det måste gå att finna andra regler då hästar tvingas sluta tävla än just åldersgränsenFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM