TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

VK har idag en lista på vilka som tjänade mest ifjol i de olika kommunerna i Västerbotten. Inte oväntat var Krister Olsson och Jörgen Holmqvist i topp.

Förvånande var att platserna 3 till 5 innehavs av de tre personerna som främst kommer från friskolan Minerva och alla tre kommer upp i en inkomst runt 15 miljoner kronor.

 

Det är säkert på grund av fastighetsförsäljning men värdet på fastigheten beror ju på att det har gått att tjäna stora pengar på just hyresintäkterna och det generösa system som funnits för hyrorna.

 

 Det är våra gemensamma skattepengar som är orsakerna till Åmans, Janssons och Sjölunds stora inkomster. Detta visar på att det behövs förändringar i regler för friskolor och främst när det gäller ersättningen för lokaler.2009-11-30, 13:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Nej, bästa sättet är nog att bli insutten sossepamp i kommunpolitiken. Kommunalråd har god lön, men underställs sällan några alltför omfattande kompetenskrav.
Vilken billig kommentar av Ingerö. I brist på någon saklig invändning mot Holmlund drar han till med larvigheter. Borgerliga kommunalråd lär inte ha sämre villkor.
Ja, det var en billig kommentar. Men det var blogginnehavaren som började misstänkliggöra människor utifrån deras inkomster, dessutom utan några egentliga bevis för att alla pengarna kommer från driften av några friskolor. Det är nog inte orimligt att de nämnda herrarna även har andra inkomster, exempelvis aktieutdelningar.

Billigast av allt är dock att en politiker - som ska företräda hla sin kommun - pekar ut enskilda undersåtar på det sätt som görs. Jag finner det rätt smaklöst, och tycker därför att det motiverade min kommentar. Allt enligt principen "ont ska med ont fördrivas".
Helt rätt Lennart

Jag anser att partikongressens riktlinjer ska börja tillämpas så fort som det bara går.

Vi behöver ordentliga avtal med de där entreprenörerna och precis som i vår egen verksamhet ska de granskas av kommunrevisionen. Alla korten på bordet för dessa herrar.
Då slipper man misstänksamhet och missunnsamhet.
Det bästa sättet att få en bra skola är att någon startar en friskola.

Så borde rubriken ha varit. Men en sursosse som du förstår ju inte det. Har du fattat än vilken regering det var som diskriminerade gravida?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM