TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går hölls en folkomröstning i Schweiz och folkomröstningen gällde om det skulle få byggas fler minareter eller ej. Folkomröstningen tillkom då Schweiziska folkpartiet tvingade fram den då man samlat in 100 000 namnunderskrifter.

 

Det här är självklart en skam för det neutrala landet och tilläggas bör att det politiska etablissemanget var emot förslaget.
Folkomröstningar i all ära men det kan också finnas negativa delar och det är valdeltagandet och Schweiz har en tradition med folkomröstningar och lågt valdeltagande.

 

Det är dock inte det som är det nattsvarta utan den våg av främlingsfientlighet som ligger bakom resultatet. Beslutet strider också mot landets grundlagar om religionsfrihet. I valkampanjen har Folkpartiet haft affischer som ansetts piska upp hat mot muslimer, trots att islam är landets näst största religion.

Folkpartiet är ett av alla dessa främlingsfientliga högerpartier som dyker upp på fler och fler platser runt om i Europa. I Sverige finns Sverigedemokraterna som även driver en linje byggd på främlingsfientlighet.

 

Det gäller för alla att ta ansvar för att motarbeta extremhögern där partierna har sin bas och inte på några villkor samarbeta med dem. Det ansvaret måste alla partier ta och hålla rent åt höger. Vi hör ju hur mörkerkrafterna tar valresultatet i Schweiz som en intäkt för att gå vidare med en mer främlingsfientlig politikÄr det de främlingsfientliga framgångarna du hurrar för, Sibritt? Det måstre jag veta innnan jag kan säga om jag håller med dig eller är emot dig. Dessvärre anar jag att jag inte kommer att hålla med dig.
Du Holmlund som är mäktigt kommunalråd och därmed är Primus Intelligentus i Umeå kan väl testa en folkomröstning om moskéer och minareter i kommunen?
Lämpligen då vid valet i september 2010.

Det vore ett utmärkt sätt att testa folkviljan. Du har väl folket med dig?
Det finns en anledning till att ''främlingsfientliga'' partier växer, och det är för att övriga partier inte ''vill'' skärpa invandringen. Hade den punkten funnits hade SD till exempel inte varit så starka som de är idag, med andra ord är det erat fel att det ser ut som det gör idag. Ni skall inte heller ''motarbeta'' dessa partier. Det är inte demokratiskt. Alla har rätt till sin åsikt.

Min röst är inte längre socialdemokraternas utan Sverigedemokraternas...

För övrigt folket i schwieiz har röstat. Rätt tycker jag.
"Beslutet strider också mot landets grundlagar om religionsfrihet." Valresultatet förbjuder ingen att utöva sin religion, däremot är en majoritet inte så glada för att få höra böneutrop på högsta volym fem gånger om dagen. Det tror jag inte du heller skulle varit, Lennart.
När folket har sagt sitt vid ett val, så gäller demokratiska regler.

Pratet om att folket har blivit vilsneledda innebär att Lennart Holmlund idiotförklarar folket. Vill folket har högerpolitik eller att de inte tycker om och visar det sig vid fria val, så måste nog Lennart Holmström acceptera detta.

Jag håller med Bertil Jonsson att Lennart Holmlund kunde testa med en folkomröstning i hans kommun. Sanningen är dock att vad väljarna tycker är det som ska gälla. Inte Lennart Holmlunds uppfattning att det ska få byggas minareter var som helst. Låt i demokratins tecken låta väljarna avgöra. Inte en socialdemokratisk politiker!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM