TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Att den politiska kartan har förändrats i grunden lämnar jag osagt men det har i varje fall skett en betydande förskjutning. Just nu pågår ett litet envig inom allianspartierna om vilket parti som ligger längst ut till höger värderingsmässigt. Efter valet har Centern tagit ett grepp men håller nu på att utmanas i detta av Folkpartiet.


Bland annat Centerns inställning till LAS och deras övergång från den generella välfärspolitiken till en grundtrygghet är exempel på hur de äntrade kantpositionen. Men också synen på arbetsrätten.


Nu kommer dessa attacker även från Folkpartiet när det gäller arbetsrätten men högervridningen syns också inom andra områden. Ett ex är synen på flyktingpolitiken. Men när det gäller arbetsrätten så är det få länder som har så flexibel lagstiftning som Sverige när det gäller uppsägning på grund av arbetsbrist. Inte en enda person har sagts upp på Volvo lastvagnar i Gent i Belgien när krisen slagit till och det beror på den kostnad det finns i samband med uppsägningar. LAS är inte heller orsaken till ungdomsarbetslösheten.

* Inkomsttrygghet
I dagens VK redovisar Karin Rebas från den liberala nyhetsbyrån något som jag bloggat om flera gånger tidigare nämligen att det i a-kassan inte längre råder någon inkomsttrygghet då 80 % i ersättning endast omfattas av 13 % av de försäkrade. Det innebär att många fackförbund tecknat tilläggsförsäkringar då deras medlemmar vill ha en inkomsttrygghet vid arbetslöshet. Hon kräver signaler från regeringen vad man vill med a-kassan, men Littorin har ju tidigare sagt blankt nej.


Ska vi få en inkomsttrygghet vid arbetslöshet så måste en ny regering till. Vi har talat om vad vi vill på vår Jobbkongress och målet är att 80 % ska ha 80 % i ersättning vid arbetslöshet.Med Er vansinniga klimatpolitik, kommer även arbetslösheten bli 80%, så det blir alltså 80-80-80.
Oj vilket drag det blir i pengapressmarknaden.
Det Emil Bengtsson skriver är obegripligt. Socialdemokraterna ser stora möjligheter att skapa arbetstillfällen och stärka industrins konkurrenskraft genom investeringar i det svenska energisystemet. Partiet vill att all svensk energi ska komma från förnybara källor på sikt. Därför vill man investera i utbyggnad av vind, sol och biobränslen. Målet som slogs fast på kongressen är att ha minst 30 TWh ny el från förnybara källor år 2010. Det är en fördubbling jämfört med idag.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM