TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bantningshysteri
Vi översköljs dagligen av tips hur man ska banta för att kunna gå ner i vikt. Det kommer det ena budskapet efter det andra. Ska man äta fett och kött eller inte? Eller kanske man ska äta kolhydrater eller inte?


Det har också presenterats forskning som visar på att de bantare som äter mycket kolhydrater har bättre humör och är gladare än de som gör tvärt om. Undersökningen kom nämligen fram till att det var det som var skillnaden i metoderna efter ett år.


Men vad ska man egentligen tro på? Oavsett så är det hur som helst roligare och trevligare att möta en glad människa. Jag tror också att bantningshysterin gör många människor osäkra och att det vore bättre om fler fokuserade på lite mer motion istället. Det är för mycket mat och för lite motion som är orsaken till att folk blir överviktig.2009-11-10, 17:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Skynda dig och ät mandelpotatis. Man vet aldrig när det blir förbjudet.

http://vk.se/Article.jsp?article=312031&comment=true#comment
Övervikt är ofta mer ett psykologiskt problem än på det sätt det alldagligt och vanebildat alltid uppmärksammats med avhållsamhet av kolhydrater och träning istället för behandling kring personen och liknande problem går igen genom samhället som en röd tråd likt omedvetna spöken var timme kring midnatt.

Överviktiga människor behandlas fel med mer tvångsmässig träning när personen behöver denna uppmärksamhet mer än situationen som uppstår kring problemet men det uppenbara anses vara det givna svaret och konstrueras efter vad man lättvindigt för ögat ser. Förståelse för människor anses inte behöva infrias som ett råd att nå ytterligare kunskap och alternativa lösningar.
Att vi äter mer vissa dagar än andra det är självklart för de flesta men att människor verkligen inte behöver mer mat än andra det är inte ett lika självklart påstående, en lika självklar övertygelse. Fullt försvarbart även det självfallet men om vi samtidigt nämner detta i samband med övervikt och hur vi behandlar övervikt så relaterar antagligen inte du heller detta att behandlingen av övervikt borde ses över de tillfällen de stödjs av teorin att problemet inte är av annan karraktär än att det skulle vara ett fysiskt problem och inget annat. Övervikt är inte alltid ett fysiskt problem men behandlas undantagslöst som sådant. Övervikt ger sämre kondition, rörelser minskar men problemet övervikt skapas inte som vi ser dem uppstå. Det är rasistiskt att tro så och rasism är som alltid okunskap.
nice blog
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM