TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen är fortfarande dömd för diskriminering.
Jag skrev i min blogg den 4 november att regeringen dömts för diskriminering och det står jag fast för. Det är den regeringen som sitter som är ansvarar för allt som sker nu, oavsett vad som sägs.

Maud Olofsson verkar inte veta att det är hon och Reinfeldt sitter på lagstiftningsmakten sedan 3 år tillbaka och hon som skyller allt på någon annan
I min blogg på s-info/holmlund har okvädesorden strömmat i strid ström och undanflykter har varit att regeln för gravida kvinnor instiftats under den socialdemokratiska regeringen.

Jag bara säger som så sämre undanflykter har jag inte hört, skyll för allt i världen inte ifrån er, högeralliansen styr lagstiftningen och har stiftat massor med lagar inom arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen för att sänka skatten för de som har det bäst ställt. 
Högern har regeringsmakten och lagstiftningsmakten och regeringen är dömd för diskriminering, dåde är dömda för försäkringskassans agerande mot gravida kvinnorMycket bra. Mycket roligt att läsa. Snart är kanske mänskliga rättigheter lagliga ?
Men snälla Lennart. Diskrimineringen inträffade ju innan valet. Du kan inte vinna denna diskussion.

Du skriver att "högeralliansen styr lagstiftningen" och det är just därför Försäkringskassan blev dömd. Det var alliansen som införde lagstiftningen så dessa fyra kvinnor fick upprättelse.

Men jag är ju bara en "alliansare" så jag ber dig:
Hitta EN socialdemokrat som håller med dig i detta. EN enda krävs!

Om du finner en politiskt aktiv Sosse som håller med dig så lovar jag att be om ursäkt att jag tvivlat på grundläggande förståelse av logiskt tänkande.
... dig så lovar jag att be om ursäkt att jag tvivlat på _din_ grundläggande förståelse av logiskt tänkande.

Ska det vara. Ber om ursäkt. Alla kan göra fel.
Sluta nu Björn....

Istället för att skriva ett nytt inlägg kan du ju svara på frågan istället. När begicks brottet? Vilka styrde landet då?

Du och Björn kommer bli riktigt bra valarbetare åt borgarna i valet 2010.

Blev en miss....

Sluta nu Lennart skall det vara.
Är du inte läskunnig, eller vad är det du inte förstår? Det framgår ju klart och tydligt att ALLA beslut som tagits i dessa ärenden togs när S-regeringen stod vid makten. Det går ju läsa klart och tydligt i domen t o m.

Kvinna 1:
Ansökan avslås 14 aug 2006, omprövning 7 sept 2006 avslås även den. Överklagan 22 dec 2006 bifalles (efter regeringsskifte)

Kvinna 2:
Ansökan avslås 2 feb 2006, omprövning 20 apr 2006 avslås även den. Överklagan 25 sept 2006 bifalles (efter regeringsskifte)

Kvinna 3:
Ansökan avslås 19 apr 2006, omprövning 22 jun 2006 bifalles till viss del och utbetalning sker från 3 apr (oj!). Överklagan 20 okt 2006 bifalles och utbetalning sker för hela den ansökta perioden (efter regeringsskifte)

Kvinna 4:
Ansökan avslås den 26 maj 2006, ompröving samma dag avslås även den. Överklagan 27 apr 2007 bifalles (efter regeringsskifte)
Du är ju helt fantastisk. Jag tror inte du riktigt förstår ditt läge här. Men jag tackar dig. Att bevisa sin egen dumhet är det få som gör lika öppet som du. Du kommer bli historisk.

1. Kvinnorna drabbades under 2006. Då styrde sossarna.

2. Lagen ändrades under alliansen - därför kan kvinnorna få rätt mot FK i domstol.

3. Alliansen kritiserar FK och begär bättring. Citat: "Det är oacceptabelt".

Vad är det du inte förstår? Kan det vara så att du borde lämna dina politiska uppdrag.

Jag hoppas du förstår att detta komme hamna i tidningarna inom kort...
"Det är den regeringen som sitter som är ansvarar för allt som sker nu, oavsett vad som sägs".

Nej, det är ju liksom inte det förstår du. Domen rör beslut som togs 2006 före maktövertagandet, under en annan regim. Men felen som du reagerar på har rättats till redan 2007 av den nuvarande regeringen, så i den mån ansvaret ligger också på den nuvarande regeringen så måste man ju kunna anse att den tagit detta, också innan domslutet riktat mot den nu avsatta vänsterregimen kom.

Den ovanstående förklaringen har sagts ganska många gånger nu, det kanske är dags att førstå att reträtt kan vara en mer hedrande utväg, om än inte så rolig för åskådarna...

En fråga man ställer sig efter att ha följt utvecklingen i bloggen och sett intervjuer på nätet och inte minst det mycket speciella uppträdandet mot SSU: -Vet femman om den här farbrorn? Kan man köra "Färjan" och "Ullared" så borde ju, med precis samma vinkling, "Kommunalrådet" vara en gjuten efterföljare.Tycker att flertalet kommentarer till Lennarts artikel har en obehaglig borgerlig ton.

Ge inte upp Lennart! Vi är många som håller på dig! Om du bara undviker att besvara sakfråga tillräckligt länge så kommer du att vinna!
Kan du förklara på vilket sätt FK, "på uppdrag av alliansen" gjorde fel som biföll samtliga kvinnor som överklagade efter det att FK, "på uppdrag av S-regeringen" uppenbarligen hade gjort fel. Nej, det kan du givetvis inte då S-regeringen hade gjort fel och alliansen rev upp beslutet och gav kvinnorna rätt.
Den ståndaktiga Socialdemokraten Lennart Holmlund (Bara det) från provinshuvudstaden Umeå sticker huvudet i den Västerbottniska dyngan och tycker att allt är bra. Lagt kort ligger heter det ju och Lennart är inte bara ett lagt kort, nej han blev även skitgubbe till sist.
Lennart, här kan du lära dig skillnaden på "de och dem", eftersom du inte kan det:
http://exscale.se/archives/2006/02/20/skillnaden-pa-de-och-dem/
"Okvädesorden har haglat i strid ström", skriver Holmlund. Ja, så blir det när man har faktafel! Dessutom blir det än värre när man går på attack återigen med samma virriga faktafel. Kan ingen engagerad socialdemokrat förklara detta för Lennart innan han gör bort partiet ytterligare en gång?
Bra att detta är klargjort! Då är alla eventuella problem som uppdagas i Sverige under en socialdemokratisk regeringstid att betrakta som brott av en sosseregering enligt Lennart, oavsett om Alliansen ligger bakom eller ej.
Det är som Lennart skriver solklart att socialförsäkringslagen försämrats under alliansregeringen. De ärenden som berör dessa gravida har drivits utifrån äldre lagparagrafer: (citat från domen)
"Genom sitt agerande har Försäkringskassan utsatt kvinnorna för direkt diskriminering
och trakasserier på grund av kön i strid med 11 § jämfört med 3 § 1 p. och 3 p. lag
(2003:307) om förbud mot diskriminering (DFL) och ska därför betala skadestånd
enligt 16 § samma lag med yrkat belopp."
Ni som i kommentarerna påstår att det är en "lag som tillkommit efter alliansen tillträdde" som gjorde det möjligt att få försäkringskassan fälld har alltså fel. Det är om jag läst rätt, lagen om allmän försäkring, ett antal domar samt den lag som citeras ovan som dessa domar handlar om.
Anna Wikström:
Nej. Om du läser domen som har fallit står det klart och tydligt att att samtliga kvinnor har diskriminerats under tiden S-regeringen hade makten. Besluten revs upp när alliansen styrde, och gav kvinnorna rätt EFTER det att alliansen hade tillträtt. Att ni inte kan se fel på er egen tilltänkta pajas-regering är patetiskt.

Ni måste väl väl för jössenamn kunna ta kritik, som dessutom har fakta som styrker det hela.
Karl Karlsson.

Ser du inte vad Anna har tagit fram. Hon har ju visat vad som står i dommen. Här kan du se det en gång till.

"Genom sitt agerande har Försäkringskassan utsatt kvinnorna för direkt diskriminering
och trakasserier på grund av kön i strid med 11 § jämfört med 3 § 1 p. och 3 p. lag
(2003:307) om förbud mot diskriminering (DFL) och ska därför betala skadestånd
enligt 16 § samma lag med yrkat belopp"

Satt Alliansen vid makten 2003? Det är ju den lagen Försäkringskassan vart dömt efter.
Tycker att det är beklämmande att se alla goda kålsupare som gör sitt yttersta för att kasta skit på varandra och leta efter vems felet var.

Här är det en som hugger på något han hoppas plocka poäng på och andra som hugger på honom för att plocka egna poäng.

Som väljare undrar jag när vi i detta land ska få se politiker som för en konstruktiv debatt och berättar om vad de själva har för mål istället för att peka finger och skylla på andra.

Nja, det där Diskriminerinsgombudsmannen, DO, som drivit kvinnornas ärende. Utan DO hade detta inte hänt. DO är en ny myndighet som kom till i samband med att diskrimineringslagen skärptes.

Från regeringsdepartementet:
"Den 1 januari 2009 träder en ny lag, diskrimineringslagen, i kraft (SFS 2008:567). Samtidigt inrättas en ny myndighet, Diskrimineringsombudsmannen, som ska utöva tillsyn över att lagen följs."

På detta sätt har alltså regeringen aktivt sett till att hjälpa dessa kvinnor. Att ha någon som driver ärendet är mkt viktigt.

Det som alltså är fastslaget är att kvinnorna fick avslag av Försäkringskassan år 2006, som även avslog överklagan före det att alliansregeringen tillträdde. Enligt Holmlunds tidigare inlägg var detta dåvarande regerings fel, som ju "har ansvar för försäkringskassans regler".Diskrimineringsombudsmannen ÄR för övrigt en del av den nya diskriminerngslagen, se SFS 2008:567, 4 kap.

Detta har hjälpt kvinnorna att fälla försäkringskassan för det som den gjorde under föregående regerings mandatperiod, som ju var i slutet av 12 års obruten socialdemokratisk regeringstid.

Glad att jag inte bor i Umeå.
Lennart Holmlund och hans "kamrater" är ansvariga för det Svenska förfallet!
Aldrig skulle någon av dessa improduktiva pampar ta på sig något om dom ser en möjlighet till att skylla ifrån sig på andra!
Du och många med dig skulle tvingas ut på arbetsmarknaden och utföra riktiga dagsverken så att ni förstår hur vi arbetare har det!
Du borde skämmas
Finns den här mannen på riktigt?
Är det någon som röstar på honom och i så fall varför?
Ett stort GRATTIS till dig Holmlund.

Så här på upploppet sprang du just om Silverstolpe som vinnarfavorit till vandringpokalen "Årets betongsosse".

Silverspade har ju annars prenumererat på pokalen i en herrans massa år och hans senaste fabel om Reinfeldts brev till Obama trodde väl de flesta skulle slå knockout på övriga konkurrenter.

Men inte på dig inte, gamgubben från Långvattnet i Nordmaling. Med ditt sega virke lyckades du som sagt spurta om Silverskeden på upploppet.

Än en gång ett stort grattis! Det var välförtjänt.
Detta är hysteriskt roligt, här ett praktexmpel på en politiker som vill bara kasta skit och förnedra än att lära sig av misstag och vända det till något positivt - "ja det blev fel, nu kan vi göra rätt!".

Men icke! Ner med huvudet mellan benen, spotta galla och peka finger åt vem som är boven i dramat, för tanken att man faktiskt själv kan ha trampat snett, det finns inte - inte hos en tvär-äkta populist.
Jag får en obehaglig känsla av att Lennart Holmlund inte förstår hur gången har varit i ärendet. Han menar alltså verkligen det han skriver. Det är betydligt värre än att medvetet försöka vifta bort att man har sagt eller gjort något dumt.
Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt sitter inte på lagstiftningsmakten. Det gör riksdagen.

Det borde väl ett kommunalråd ändå känna till?
När man trampar i klaveret så är det bäst att stå still för det låter minst lika mycket när man drar upp foten igen.

Dvs, du gjorde bort dig tidigare med att göra en enkel faktakontroll, sådant händer men med den här postning så har du visat att du är helt tappad bakom en vagn.
"Det är den regeringen som sitter som är ansvarar för allt som sker nu, oavsett vad som sägs."

Får man applicera det där lite hur man vill? Helt underbart i så fall!
Om jag bodd i Umå så skull je röst på dä Holmlund, annars sku jä ju få Ågren på måndan.
Jag tycker också att Lennarts påstående är horribelt.
Dess värre att han faktiskt tro detta. Han kommer inte att förstå sina misstag, för att han har bestämt sig om sina motsåndare. Det är sådana politiker som har vigt sitt liv åt PARTIET. Oavsätt om de handlar fel, är de fega och erkänner inte sinna misstag. Varför? Jo, för att det skulle skada PARTIET.

Detta har jag upplevt under min uppväxttid i ett kommunistiskt östeuropeisk land. Dessa politiker påverkar tyvärr många människor som har svårt att skaffa sin egen uppfattning av olika skäl. Politiker som Lennart manipulerar alla tänkbara situationer för att stödja PARTIET för att samtidigt få ett privat guldkant i sitt liv. Sådana personer skulle sällan kunna klara sig i ett annat yrke än som politiker. Han är inte ensam. Tyvärr kommer hans argumentation tas positivt i många stugor i norr - men inte i mellan Sverige och Stockholm. Må människornas klokhet och klarhet visa resultat nästa valår.
Holmlund sitter alltså på många miljarder av skattebetalarnas pengar i Umeåtrakten...och han förvaltar dessa pengar.
Man kan efter att ha bevittnat hans blogg och de tankar som av honom själv uttrycks där, fundera över det kloka i att förnya förtroendet för honom när det blir så dags.
Jag menar att verkar ju inte kapabel att resonera rationellt. Det är dogmer om arbetarrörelsens genomgående förträfflighet och Alliansens totala ondska som gäller. Det är inte seriöst.
Att Anna Vikström fösvararr Holmlund är inte så konstigt. Hon och många sossar med henna hart gjort liknande tabbar förut.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1657&blogg=27786
Jag får det till att Länsrätten gick emot FK enligt än idag gällande regler.
Länsrätten 'tillrättavisade' då FK med Sosse-paragrafer.
Så S-reglerna funkar tydligen.

Försäkringsläkaren bedömde: clip{
” inte att tillståndet är sådant att arbetsförmågan nedsätts med minst 25 %”
}

{
”.Länsrätten anförde följande.
”Med hänsyn till omfattningen av besvär finner länsrätten att
utredningen ger stöd för att hennes arbetsförmåga var helt nedsatt på grund av
sjukdom den aktuella tiden. Försäkringskassan har därmed inte haft grund för
sitt beslut att inte betala ut sjukpenning till från och med den
22 juni 2006.”
arbetar”
}

Men det lite synd om Lennart, det piper lika jäkligt då man kliver ur klaveret som då man klev in.
Nja, Nils, inte helt rätt. Diskrimineringslagen har skärpts sedan dess, den nya trädde i kraft den 1 januari i år. Rätten kunde naturligvis inte dömma Försäkringskassan för händelserna 2006 enligt den nya lagen, utan utifrån den då gällande.

Det all kalabalik handlar om är att Holmlund anklagde Alliansregeringen för det som hänt kvinnorna. Han menade att alliansregeringen har ansvar för försäkringskassans regler. Detta alltså trots att frågan gällde år 2006.

Förutom att skärpa diskrimineringslagen så införde alliansregeringen en Diskrimenringsombudsman att utöva tillsyn att den nya lagen efterföljs. Det var denna DO som drev fallet för kvinnorna. Det hade knappast gått så här långt utan DO. Ja, såvida kvinnorna, till lika småbarnsföräldrar, inte riskerat pengar, tid och kraft på ett civilrättsligt mål.

Jag är helt övertygad om att Lennart Holmlund kommer att sitta kvar på sin post även efter nästa val. Så fungerar socialdemokratin och i Umeå så röstar man på socialdemokraterna. Lennart Holmlund är fullt medveten om detta, och kan därför bete sig hur som helst.

Visst kan det ge en bitter bismak av hopplöshet och en insikt i nackdelarna med att vi i Sverige inte tillämpar personval fullt ut, men man får lov att köpa läget och vara glad över att man inte bor i Umeå.
Är f.d. umebo - numera 08-boende och vad möter mig när jag slår upp Dagens Nyheters ledarsida om inte en bild av Holmlund och kommentar till hans senaste blogginlägg.

Lennart - hur känns det att läsa DN:s kommentar om dig?

En sak är ju den "retorik" han frambringar på egen plan - men nu är han riksuppmärksammad. Dels i SVT förra veckan med sin manchauvinistiska härskarteknik gentemot Jytte Guteland och nu detta....håller med föregående...jag skäms över att säga att jag varit Umebo och att Umeå har en framtid som den "fjärde storstaden" i Sverige. Snacka om bonnrövs-beteende Lennart! Men det är inte DIG det är fel på - det är det du GÖR som det är fel på!

/JN
Svara på denna mycket enkla fråga:

Hur kan alliansen vara ansvarig för ett beslut som försäkringskassan tog i juni 2006?
Kan du inte uttala dig i TV4 om detta!

LOL!!!
En sådan oerhört pinsam historia för dig Lennart. Varför medger du inte bara att du hade fel, då hade du inte behövt lida denna förnedring. Ärligt talat, detta inlägg var om möjligt ännu dummare än det tidigare. Att du även ikläder dig rollen som martyr är så patetiskt att jag finner inte ord till det. Detta är skandal och att du överhuvudtaget kan ha förtroende efter detta exempel på total arrogans och inkompetens är skrämmande!
Ju mer sosse-politiker har möjlighet att komma till tals på bloggar och liknande, desto mer uppenbart blir det hur liten tankeverksamhet det finns.

Tack, internetrevolutionen, för att du har öppnat våra ögon.
Lennart, du är en sån typisk "sursosse". Om det nu är så att de fällda besluten fattade av F-kassan togs när S regerade så kan du väl för f-n inte skylla detta på alliansen? Snart är väl Alliansen skyldig till Berlinmuren också. Skärpning tack!!!!
hahahaahah det har var nog det mest patetiska jag någonsin har läst
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM