TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag kände att jag måste ta upp hur Aftonbladet sköter sin sportsida då allt handlar om AIK,s match men självklart finns det med vad vi sa på kongressen om att 80% ska ha 80 % i a-kasse ersättning. För mig det viktigaste beslutet då det är att gå tillbaka till den generella välfärdspolitiken och bort från högerns grundtrygghet. Här finner du det

2009-11-02, 18:30  Permalink
Andra bloggar om:  


A-kassan är ett dåligt och orättvist system eftersom många låginkomsttagare inte har råd att vara med oavsett hur låg avgiften än blir för så länge den inte är noll så måste denna utgift ofta prioriteras bort eftersom de tvingas betala världens högsta låginkomsttagarskatter o därför inte har råd med mat ifall inte alla andra utgifter begränsas. Samhället bör ge exakt samma ersättning till ALLA som inte kan försörja sig själva, arbetslösa socialbidragstagare sjuka, oavsett vad de tidigare tjänat o utöver detta ge en behovsprövat tilläggsersättning, de som vill ha mer får ta en privat försäkring
Ifall de flesta ska ges 80 procent av sin tidigare inkomst ifall de blir arbetslösa, o då inte längre kan försörja sig själva eller bidra till samhällsekonomin, så innebär det väl en enorm orättvisa ifall alla oavsett inkomst ska betala exakt lika hög avgift "lika för alla löntagare" till a-kassan för trots att låginkomsttagare betalar lika hög avgift så får de inte samma höga ersättning när de tvingas bli försörjda av samhället?
A-kassan är ett uselt system eftersom den finansieras mestadels via olika skatter o avgifter som alla betalar men där utbetalningarna kraftigt gynnar höginkomsttagare
1994 hörde jag Ingvar Carlsson på 1:a maj.
Han LOVADE 90 % i a-kasse ersättning.
Nu är det 2009.
Det har gått 15 år.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM