TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har varit kluven till att Sverigedemokraterna ska få publicera sina rasistiska texter och artiklar, men nu har Aftonbladet publicerat en sådan artikel. Och det kan finnas fog för att ompröva en tidigare uppfattning.


Peter Ahltin och andra jurister anser dock att det kan vara hets mot folkgrupp att publicera artikeln. Aftonbladet har ändå valt att ta in den i tidningen, medan Dagens Nyheter menar att de inte kan tänka sig att göra detsamma.


Aftonbladets skäl är att visa att Sverigedemokraterna hetsar mot folkgrupper, är främlingsfientliga och rasistiska. Beklämmande är dock att vissa opinionsundersökningar visar på att Sverigdemokraterna eventuellt kan komma in i riksdagen. Låt oss slippa att vi även i Sverige ska ha den typen av politiker och att Sverigedemokraterna inte får tillräckligt många röster för att komma in. Låt oss också slippa ett samhälle där man tycker att vissa är sämre för att man har en viss hudfärg eller tro.


Det är därför vikigt att se till så att Sverigedemokraterna även nästa period får sitta utanför de beslutade församlingarna. Vi behöver inga rasister och främlingsfientliga partier i våra politiska organ.


Och efter att ha sett Jimmy Åkesson i TV-soffan debattera med Maud Olofsson har jag blivit än mer övertygad om hur långt ute på avgrunden de är med den främlingsfientlighet och rasism som partiet står för. De som jämför deras syn med nazisterna har inte fel.2009-10-20, 08:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad är din definition på främlingsfientlighet Lennart? Så här skrev granskningsnämnden för radio och tv nyligen:

”Av Dansk Folkepartis principprogram framgår att partiet är kritiskt till utomeuropeisk invandring och för en strikt invandringspolitik. Det framgår också att partiet anser att invandring utgör ett hot mot en dansk kulturidentitet. Mot denna bakgrund kan nämnden inte finna att beskrivningen av Dansk Folkeparti som ett främlingsfientligt parti strider mot kravet på opartiskhet i Sveriges Radios sändningstillstånd.”

http://frianyheter.wordpress.com/2009/09/24/granskningsnamnden-om-framlingsfientlig/

Är det av samma skäl som ovan (fast sverigedemokraterna och sverige) du anser att sd är "främlingsfientligt?"
I sverige delar man in skolan i 2 grupper .
Riktiga skolan och särskolan ..här gör man skillnad på människor.I rasistiska Danmark är alla barn lika mycket värda och går i samma skola .
Hej Lennart!

Kan du ge mig ett citat från Åkessons artikel som du anser är rasistisk eller ens främlingsfientlig för den delen?

Det går inte så bra för björklöven just nu va;)?

Vill även tillägga att jag tycker du är en bra och viktig politiker för Umeå. Som före detta umebo har jag bara positiva erfarenheter av staden, dess kulturella och politiska utbud, tillgänglig och bra lokaltrafik (Ultra var bra, Connex kan diskuteras), närhet till flygplats, studieutbud, aktivt samhällsliv etc.

/F.d UmeboHittills har ingen s-bloggare kunnat ta ut en text som skulle vara rasistisk på Åkessons debattartikel.
Är dagens Socialdemokrati så svag när det kommer till sakfrågor?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM