TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går var Reinfeldt här i Umeå och då öppnade han för uranbrytning i Sverige och det har jag skrivit om.

 

Kärnkraften ska ju på sikt avvecklas enligt en folkomröstning när man säkrat elleveranserna och priset för industrin men det dröjer länge. Vindkraft löser inte problemen och byggs vindkraten ut mycket mer måste även vattenkraften byggas ut då det är den enda balanskraften som finns.

 

Det gäller att välja och se konsekvenserna, men elenergi kommer att behövas då vi övergår till att driva fordonen på el och det komemr mycket snabare än man tror2009-09-29, 15:25  Permalink
Andra bloggar om:  


så har jag förstått det Lennart men varför debatterar människor på ett sådant sätt (som jag tolkar det) att det är/ska vara full kapacitet över all förbrukning med en sorts energikälla eller inget alls ?

Med en utbyggnad av naturkraft så tycks tolkningarna var som att det betyder att kärnkraft avvecklas helt eller motsatt att med uranbrytning-ytterligare utbyggnad av kärnkraft avvecklas naturkraft helt och fullständigt. Full blås i maskin av den ena modellen och inget med den andra.

Sedan har jag förstått det så att naturkraft eller en annan (idag okänd?) energikälla har mycket mindre eller i alla fall mindre möjligheter att utvecklas till en mereffektiv/bättre eller fullgod kapacitet utan försöken av dem än att de byggs "på prov". Lösningarna ser ut att tolkas kunna finnas med omedelbar verkan. Märkligt.

Kan det vara möjligt överhuvudtaget att avveckla all energi av en modell först och sedan bygga ut en mer livssynsmässigt modern och för tiden mer passande energikälla efter vår tids förstånd (oops)

Ger inte sådant avbrott ett litet irritationsmoment i plötsligt avslutade patians och World of Warcraft spelande ?

En folkomrösning? Åååhh, du menar den där farsen för 29 år sedan där man fick rösta "Nej", "Nej" eller "Hemskt mycket Nej!"? Är det den du menar?

Kärnkraftens avveckling är avvecklad sedan 2006. Det finns ingen som idag på allvar tror att vi kan göra oss av med kärnkraften till 2035 då våra nuvarande reaktorer skall vara avstängda då de fallit för åldersstrecket; inte utan att göra oss helt beroende av utlandet, eller fossila bränslen.

Det är inte längre frågan om *om* vi skall ha kärnkraft i minst en generation till utan *vad* för kärnkraft vi skall ha.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM