TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Förbjudet att avknoppa.

Vi har ständigt eller i vilket fall som helst ständigt hört att högerallianspartierna velat avknoppa verksamhet. Som jag misstänkt hela tiden är det en olaglig verksamhet för ska man köpa tjänster ska det upphandlas.

Lördagsmorgonen läste jag i Svenska Dagbladet att flera kommuner i Stockholmsområdet nu hade slutat med detta med hänvisning till att det strider mot EG rätten. Visserligen hade de svarat att det var rätt skött men de skulle ändå helt sluta med avknoppningsverksamhet.

Det är ett brott mot EG rättens konkurrensregler när man överlåter egen verksamhet till personalen genom avknoppning.

Enligt statskontoret 2008 sa de att avknoppning strider både mot kommunallagen mot EG, s rättsliga regler om statsstöd. Det har funnits ett ärende i Åre där ett livsmedelsföretag fick köpa tomten till ett lägre pris än vad ett annat erbjöd.

Nu förväntar jag mig att högeralliansen i Umeå slutar engagera sig i saker som strider både mot kommunallagen och EG rätten


2009-09-28, 09:53  Permalink
Andra bloggar om:  


Avknoppning av kommunal verksamhet är ett borgerligt påfund som socialdemokratin tyvärr inte rest tillräckligt starkt motstånd mot. Och än större flathet har vi visat gentemot de omfattande privatiseringarna av välfärdssektorerna som Sverige genomgått under de senaste decennierna.
För att inte tala om aktiebolagslagen som man tydligen inte heller tar så hårt på från alliansen. Hur var det: Ordning och reda..... fler poliser, Men det gällde någon annan än de fina herrarna och damerna på Rosenbad
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM