TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE Många gånger tar företag och vissa borgliga ledamöter till nödlögnen att det är Las ( lagen om anställningsskydd) som är orsaken till ungdomsarbetslösheten vilket är en stor bluff. Ja den kan vara ett problem för arbetsgivare som har många äldre om man vill säga upp för i regel har de äldre längre anställningstid. Las kom också till för att skydda den äldre arbetskraften men det är inga problem att anställa ungdomar och de är också lätta att bli av med om man får för lite jobb.

Den borgliga regeringen har dessutom infört undantag för flera och kommit med visstidsanställningar som allmän visstidsanställning som man verkligen kan ifrågasätta. Nog går det bra att anställa ungdomar med Las, det är inte problemet och jag tror knappast det är lönenivåerna heller för löneavtalen har ju en individuell del och jag är också helt säker på att många yngre har svårigheter med de ingångslöner som finns att klara sin ekonomi.

Skyll inte ungdomsarbetslösheten på LAS utan det är lågkonjunktur och det saknas en riktig politik och åtgärder för arbetslösa. Låt inte de äldre hamna utanför för de kommer inte in igen.


2009-09-27, 11:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM