TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är mycket intressant att få se och höra hur kommuner och länder styrs inom EU. Vi är i Luxemburg med det gemensamma försäkringsbolaget och har avslutat ett kommunbesök i Hesparange, en av 116 kommuner i ett land som är ungefär lika stort till ytan som Umeå kommun.

En sak är dock helt klart och det är att vi i Sverige hunnit längst i demokratisynpunkt då det gäller att ge ansvar och befogenheter till kommunerna. Vårt kommunala självstyre är unikt och att man ger de politiker som är närmast medborgarna, kommunpolitikerna, något reellt att säga till om.


Idag har jag också noterat att regeringen har avslagit de besvär som funnits mot vägdragningarna inom Umeå kommun när det gäller norra länken och E4 efter kolbäcksvägen. En återgång till i stort sett de dragningar som fanns redan 1991. Jag tycker det är bra att regeringen har gjort detta men det ställer ändå frågor om varför det inte gick att göra så detta redan 1991 och även i andra förslag som kom senare.


Överklagningarna har kostat enorma summor pengar och argumenten för vägarna har varit ungefär desamma under hela tiden. Det har inte funnits några andra möjligheter än att gå på ett ringledssystem runt Umeå och dagens beslut visar på att vår planering var riktig.2009-09-24, 14:01  Permalink
Andra bloggar om:  


I Luxemburg är kommunerna nästa exakt 100 % mer effektiva än i Sverige, så studera ordentligt.
Jag är ofta i Luxemburg och är väl insatt i detta land.
Tillbringar mycket tid i en liten kommun norr om huvudstaden
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM