TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Fattigvården är återinförd, ja så är det faktisk i verkligheten. Vi har tidigare haft ett trygghetssystem som en del i den generella välfärdspolitiken med en inkomstbortfallsprincip både i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen som urholkats undan för undan.

En av urholkningen beror på att taken i försäkringarna är för låga och många väljer därför tilläggsförsäkringar för att ha en inkomsttrygghet, men alla har inte råd inte ens att vara med i A-kassan som höjts kraftigt på grund av regeringens beslut. Dessutom är det mycket lättare att utförsäkras i båda systemen.

Räcker då inte pengarna så får personer gå till socialtjänsten och få socialbidrag, men för att få detta så måste man också göra sig av med sina tillgångar som inte är absolut nödvändiga för livet, som t.ex. En sommarstuga bil eller annat.

När det skett då är vi fullt ut inne i fattigvården och jag är inte förvånad över detta utan den inriktningen har synts hela tiden i bakgrunden när man ser den högerpolitik som regeringen för

Trav och Björklöven.
Igår hölls Åbys stora pris och inte helt oväntat vann Torvald Palema och Åke Svanstedt, och de vann båda försöken. Det är ingen tvekan om att det är Sveriges bästa häst. Jag tycker också Åke gör rätt som vägrar ställa upp i TV4 på det sätt som de behandlat honom och visar på vilken stor tränare med stor intigritet han är.

Björklöven vann hemma till slut även om jag inte känner mig nöjd med spelet. Det är för omständigt och de har för svårt att komma till skott. Man måste skjuta på mål och gå på mål om det ska bli några mål


På sitt sätt kan man säga att högerpolitiken inte är nåt arbetarparti.
Skulle jag personligen råka bli sjuk eller arbetslös och därefter förlora den ersättningen och tvingas avytta allt mitt ägande för att få socialbidrag.
Då skulle jag inte utföra ett vettigt arbete igen.
Då skulkle det få kosta och jag skulle bosätta mig med socialbidrag.

Vad löns det jobba igen om allt tidigare är förlorat bättre ge upp i tid.

Jag tror faktisk många tänker så redan idag.
Nästa är väl att folk ska tvingas jobba för att erhålla socialbidrag , Då är det bara börja med kriminalitet åker du fast får du mat husrum.

Ja så illa håller Sverige på bli. På 3 år har man ´sämkt Sverige till 30-talsnivå.

Tacka alliansen för det.
Att arbeta för socialbidraget, eller försörjningsstöd som det egentligen heter, är redan infört i många kommuner enl den sk Uppsala-modellen. Där kräver kommunen arbete, aktikvt arbetssökande eller deltagande i olika former av kommunen eller andra aktörer anordnade projekt för att få stödet. Alternativt läkarintyg på att man är för sjuk för att arbeta. Dessutom ska alla möjligheter till egen försörjning vara uttömda och i det inkluderas inte sällan att avslagsbeslut från ex v Försäkringskassan skall vara överklagade innan stöd kan utgåå. Vär kommun har dessutom som policy at räkningarna ska vara betalda och stöd utges mot uppvisande av kvitto! Detta har jag haft en och annan diskussion med dem om...
Ja Lennart

Det är bedrövligt.

Så här skrev de i sitt valmanifest alliansen

“Sverige ska vara öppet för förändringar men präglas av sammanhållning och trygghet i förändringen”

Kan någon förklara vad det betyder egentligen. Det rimmar väldigt dåligt med den förda politiken som jag ser det i alla fall
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM