TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

All välfärd finansieras via skatter. Högerregeringen med Reinfeldt i spetsen har sänkt skatterna men många miljarder kronor och det få också effekter på välfärden. Själv har Reinfeldt fått skattesänkningar med nästan 50 000 kronor (nästan en plats i barnomsorgen) medan sjuka, arbetslösa och pensionärer inte fått några skattesänkningar.

Motiven till skattesänkningar var att folk skulle jobba mer och skatter skulle komma in andra vägar men så är det inte. Jag tror dessutom inte Reinfeldt skulle jobba mer i alla fall inte fler timmar för i övrigt har man gjort lite för att begränsa arbetslösheten.

Regeringen har inte pengar att tillföra kommunerna så kommunerna tvingas skär i den välfärd som ligger på kommunal nivå och det är skolan, barnomsorgen, äldreomsorgen, handikappomsorgen, det är sjukvården ja mycket mer. Det är miljöerna i alla dessa lokaler.


Vägar, järnvägar, polisen, all annan utbildning, arbetsmarknadspolitik och mycket annat finansieras också vi skatter och det blir mindre vägar, järnvägar och eftersatt underhåll på dessa, mindre utbildning ja det blir mindra av allt om vi inte tar ut skatt, för man ska akta sig för att låna till driftsåtgärder.


Finansierar man inte via skatt blir det som i USA där idag hela 45 miljoner saknar sjukvård och där Obama har gett sig fasen på att det behövs en sjukvårdsreform.


Dessutom har vi försäkringssystem som arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen som regeringen alltid är och tafsar på trots att det är pengar som löntagarna avstått i löneförhandlingar.2009-09-10, 10:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Tänk om kommunerna kunde bli 10 mer effektiva, 60 istället för 50%:s efffektivitet. Dåskulle vi kunna sänka skatterna lika mycket. Vi har världens näst högsta skatter, som till största delen förstörs av inkompetenta politiker. Sjukvården för de 45 miljonerna i USA är ofta bättre än för högbeskattade svenskar på väntelistor.
Lars:

Du skriver:
Sjukvården för de 45 miljonerna i USA är ofta bättre än för högbeskattade svenskar på väntelistor.

Det var verkligen ett intressant hittepå.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM