TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens rätt, inte på travet utan på bloggen handlar om mat. I vanliga fall är det surströmmingstider åtminstone här i Norrland. Nu har nyheten att surströmming ska kunna användas som kosttillskott kommit. Visst låter det otroligt för en som inte äter den men säkert fullt möjligt.

Surströmming i kapslar som kosttillskott ska tillverkas och ska vara bra mot magkatarr och halsbränna. Iden till detta fick en person som hade problem och provade med surströmming och blev bra. Visst kan det tänkas att det många gånger är det slumpen som ger de bästa resultaten och det oavsett vad det gäller. Här får Losec, andra preparat konkurens och förhoppningsvis blir det billigare.

Eu har öppnat igen för köttimport utifrån och förhoppningen för konsumenterna är billigare oxfilé. Helt plötsligt kommer en moteld mot detta från oväntat håll nämligen vetrinärmedicinska anstalten som varnar för att köttet kan innehålla resistenta bakterier då djuren där sägs utfodras med antibiotika.
Experterna vet dock inte om det kan överföras på människorna.

Är det tillåtet att ge antibiotika så kan det väl inte vara några problem utan vi får förutsätta att man följer de regler som gäller. Det känns mera som ett sätt att komma med oroande rapporter för att skydda det dyra europeiska köttet. Jag har köpt Brasilianskt oxfilé förut och kommer att göra det igen. Djuren där och i Argentina, i alla fall de flesta har en bra miljö då de går ute hela tiden på stora vidder och betar och knappast behöver antibiotika betarFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM