TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Klotter är förbjudet och äntligen har en person ertappats och dömts för att den klottrat sin signatur på många platser under ett år. Han har dömts till grov skadegörelse och får 50 timmars samhällstjänst men ska också betala över 50 000 i skadestånd till fastighetsägare som tvingats sanera sina fastigheter efter brotten. Han har också erkänt brotten som han åtalats och dömts för.

Det är självklart att de ska dömas att betala för det är inte ett ansvar för fastighetsägarna och därmed hyresgästerna. Vi får hoppas att han och andra tar lärdom och slutar med dessa skadegörelser och inser att det inte är värt priset att stå med stora skulder.

Jag har hela tiden varit tveksam till lagliga klotterplanket som kommunen ordnade för att minska klottret och låta ungdomarna göra det lagligt. Risken är uppenbar att det kan ha blivit ett träningsläger för klottrare.

Polisen är mycket tveksam till att lagliga klotterplank varit till nytta. Klotter är inkörsport till brott och droger, men självklart är inte alla klottrare kriminella eller drogmissbrukare. Lika klart är att den kriminella klotterkulturen är att synas och därför är tveksamheten till kommunala klotterplank stor.

Det är självklart bra att de som gör brottsliga handlingar när det är klotter straffas och vi får väl se om det inte dyker upp fler fall i domstolarna framöver


2009-09-02, 17:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Här i täby så finns det en Judoklubb som faktiskt tagit på sig att bekämpa klotter i allt led från att anmäla, nattvandra och sanera... beundransvärt engagemang som faktiskt verkar fungera bra.

http://www.gribbyjudo.com/
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM