TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen för en politik där det inte dröjer länge förrän de kommer med förslag om förändringar och nedskärningar i välfärdssystemen. Hur kan du säga det Lennart frågar sig säkert många då det nu rapporteras att ekonomin är på rätt väg.


Svaret är egentligen ganska enkel, ekonomin växer på vissa delar men kriserna har ännu inte nått fullt ut och alla bedömare är överens om att arbetslösheten kommer att öka liksom att räntorna kommer att stiga och många hushåll kommer att sitta med snaran runt halsen.

Företagen har lågt kapacitetsutnyttjande och därför anställer man inte. Börsen stiger men inte för att bolagen anställer folk utan för att man tror vinsterna ska öka.


När det sker blir det mindre skatter till landsting och kommuner och ekonomin rasar ihop. Jag har därför svårt att se att det blir bättre för kommunerna och då drabbas välfärden.


Visserligen säger regeringen att de har för avsikt att öka anslagen till kommunerna vilket är ett måste och en billigare åtgärd för staten än att låta arbetslösheten öka ytterligare i kommunerna.


Staten kommer enligt rapporter att få ett gigantsikt budgetunderskott som hamnar på över 200 miljarder kronor och ska man få ekonomin blir det försämringar på massor med områden. Borgs tal om försiktighet och ansvar för den statliga ekonomin är inget annat än snack.


Staten har inte haft råd med de stora skattesänkningar man gjort och har ännu mindre råd med de planerade. Allt ska betalas och därför är regeringens ekonomiska politik ett fullständigt misslyckande och de enda som gynnas är banksystemen ute i hela världen då staten tvingas att öka upplåningen
.

Krisen är över i vissa sektorer men till andra har den inte kommitDu har helt rätt Lennart och jag hävdar att det är helt medvetet att de för en ansvarslös ekonomisk politik. Det kommer att leda till nedskärningar och sedan privatiseringar. Allt som ger vinst ska ju privatiseras. Följden blir att Demokratin minskar hela tiden. De stora utländska kapitalägarna får mer och mer att bestämma över.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM