TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det går snart inte en dag när man slår på TV,n eller tittar på TV eller läser tidningar så har det endera varit skottlossning, mord, mordbränder, våldtäkter, rån, självmordsbombare eller vad det nu är. Mord och våld är en ständig nyhet överallt.

Här börjar det ganska tidigt i skolan där många elever utsätts för mobbing i skolan och inte minst den nya tekniken via mail och sms sägs var vanligt använda.


I många länder sker också ett fruktansvärt våld mot enskilda personer eller de som tänker annorlunda eller har en annan tro eller även grovt våld och mord mot personer men annan tro. Vi ser hur det är i många muslimska länder vilket fruktansvärt våld och förtryck och inte minst det förtryck som sker mot kvinnor. Ta bara i Afghanistan och det våld och förtyck som hela den kvinnliga befolkningen blev utsatta för av talibanerna.


I Kuwait tände en kvinna upp ett brölloppstält där kvinnor och barn befann sig i samband med att hennes före man gifte sig. Vi har fall av hedersvåld beroende på en märklig syn på kvinnors rätt och skyldigheter i samhället.

Det går att ställa ytterligare frågor vart människan är på väg förutom allt det meningslösa våld som sker och det kan handla om nedskräpning, grafittimålning och det mest sjuka man kan se och läsa om är när folk ger sig in och gör åverkan på gravplatser på kyrkogårdar. Inte undra på att vi kommer att bli mer och mer övervakade då det är ett fåtal som ser till att vi får ett övervakar samhälle

Det här är ingen lätt sak att börja med men det gäller för alla att börja på hemmaplan. Vi måste börja med detta i vårt land och i våra städer och byar och vi måste få tillstånd en systemförändring där våldet måste bort. Det kostar oerhört lidande men även pengar med detta meningslösa våld som bland annat sker i många hem.


Vi måste tidigt börja med våra barn och för diskussioner och lära barnen att våld och hot inte är något som löser problem och konflikter. Vi måste ställa krav på länder där kvinnorna är förtyckt och ifrågasätta samarbete och handel med dessa länder och det borde ingå som en del i de upphandlingar som vi genomför, Fair Trade ska vara en ledstjärna i detta2009-08-30, 13:03  Permalink
Andra bloggar om:  


Detta är det NYA sverige ...Det mångkriminella sverige!
skoler och bilar brinner .förorter där polis och brandkår inte vågar gå in ..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM