TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu när regeringen äntligen insett att det är kärvt för landsting och att man anslår pengar för att man ska klara av vaccineringen då står alliansföreträdarna upp och skryter om att regeringen tillför pengar. Det ligger ju redan i systemet att när det kommer order från statsmakterna så ska vi ha kompensation för detta från staten.


Tänk om man tagit mod till sig och agerat mycket kraftigare för att kommunerna måste ha mera pengar om man ska klara sysselsättningen och välfärden i kommuner och landsting på nuvarande nivå.


Nu finns det kommuner som Vilhelmina som i stället höjer kommunalskatten med en krona för att kompensera upp det som saknas från regeringen medan regeringen sänker skatterna för de som har det bäst ställt och kommunalskatterna slår hårdast för de som har det sämst ekonomiskt som pensionärerna.


Vilhelmina har dessutom beslutat lägga ner musikskolan, mycket kraftiga sänkningar av stöd till kultur, föreningar även de politiska partierna. Jag kan inte i detalj vad det innebär men högre skatter gör att det blir ännu tuffare för ungdomar, pensionärer i Vilhelmina.


Det här om något visar på att regeringens skyfflar över ansvaret på kommunerna i stället för att ta ett ansvar för dem och se till att de har pengar för verksamheten. Med regeringens politik är man på väg in i ett torftigt samhälle2009-08-27, 08:24  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM