TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Den här bloggen ska jag ägna åt saker som sker utanför vårt land men som vi ändå kan påverka.


Barn utnyttjas och skadas i sitt arbete. Det finns tusen eller tiotusentals barn bara i Malawi som jobbar i tobaksplantager. Barnen skadas i sitt arbete då de får nikotinförgiftning som motsvarar att röka 50 cigaretter om dagen.

De som visat på detta utnyttjande av barn är organisationen barns rättigheter. Det har gått så långt att man till och med sett symtom på 5 åriga barn med nikotinförgiftning. Förgiftningen uppstår när barnen plockar tobaksplantor och nikotinet upptas genom huden.


Det är fruktansvärt att barnarbete fortfarande sker runt om i världen och det sägs att det är 80 000 bara i Malawi. FN måste ta tag i detta och världen måste samordnat se till att barnarbete upphör, i samband med barnarbete sker också handel med människor.


Barnarbete är dessutom vanligare i länder där arbetslösheten bland vuxna är mycket hög.


När det gäller att få bort nikotinförgiftning för barn är ett alternativ att sluta röka eller få en märkning av varor där konsumenterna kan ta avstå från varor som produceras med osunda arbetsförhållanden.2009-08-25, 18:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM