TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den politik regeringen för är med hög fart på väg att skrota den generella välfärdspolitiken med inkomstbortfallsprincipen som grund. Regeringen har valt en linje att inte höja taket i både sjuk och arbetslöshetsförsäkringen utan i stället valt att sänka skatterna, Det låga taket gör att de allra flesta inte kommer upp i de nivåer på 80 % utan de flesta kommer långt under och skulle få en ersättningsnivå kanske runt 50 % vid sjukdom eller arbetslöshet.

Regeringen har valt att sänka skatterna och mest för de som har det bäst. De låga nivåerna har gjort att flera fackföreningar men även enskilda personer ser att man inte skulle klara sig på de låga nivåerna utan väljer att teckna egna försäkringar som ska täcka upp inkomstbortfallet vid sjukdom eller arbetslöshet.

Det är det som är skrotningen av den generella välfärdspolitiken och då blir det bara de med lägst lön som har det största behovet av de allmänna försäkringarna och har inte själv råd att försäkra sig. Lika självklart är att detta är dyrare försäkringslösningar än de vi redan har i de allmänna arbetslöshets och sjukförsäkringarna.

Regeringen har ni i smyg infört ett grundtrygghetssystem och lämnat den generella välfärdspolitiken men inkomstbortfallsprincipen som grund. Jag förväntar mig att den socialdemokratiska kongressen slår fast att det är inkomstbortfallsprincipen som ligger högst i prioriteringsordning vid ett regeringsskifte


2009-08-25, 08:17  Permalink
Andra bloggar om:  


Hur höga var taken under den Socialdemokratiska regimen?
Exakt så Lennart.

Regeringens syfte är att försvaga de generella systemen för att människor ska se om sitt eget hus och skaffa privata försäkringar.

Sen kommer det allmänna systemet att försämras ytterligare och folk som hamnar i knipa får väl bosätta sig i en skokartong utanför stan
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM