TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

200 år utan krig på Svensk mark ska vi vara glada för. Vi har just firat detta i västerbotten bland annat med närvaro av kungen drottningen och kronprinsessan.


Vid det kriget förlorade Sverige Finland till Ryssarna som blev ett storhertingdöme under tsaren. Finland och Sverige som hade varit ett land i över 600 år. Finnarna fick lida under rysstiden med tsarer och lyckades inte bli en egen stat förrän i början av 1900 talet.

Sedan kom andra världskriget där Finland fick lida mycket och efter det var man länge satt under ett starkt tryck från kommunismen och Sovjetunionen. Nu har det blivit bättre eller mycket bättre inte minst sedan kommunismen föll och Finland blev medlem i EU och som är omtyckt av de flesta.


Det är lätt att förstå att det blev en stor frihet. Däremot är jag övertygad om att hade vi varit ett land då hade kommunikationerna fungerat över Kvarken och eftersom vi blivit närmare varandra i och med EU medlemskapet så borde EU faktiskt hjälpa till så att det finns en fri rörlighet över kvarken, kortsiktigt en färja som fungerar och på lång sikt en fast förbindelse2009-08-22, 14:21  Permalink
Andra bloggar om:  


Socialdemokraterna är ett skitparti som snackar skit!
Nolla¿
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM