TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så här dagen efter igår går det ju inte att skriva en blogg utan att nämna Bolt. Det var en fantastsikt men samtidigt ett väntat världsrekord han slog i gårdagens VM i friidrott. Idrott är härligt och skönt att se med den typen av personer och hoppas bara för allt i världen att han är ren från fusk.

Kineser måste få köra bil


I Kina har det rullat ut 1200 nya bilar per dag på Pekings gator sedan årsskiftet. Det är självklart en hård belastning på miljön men visst måste även Kineser få köra bil för det har vi gjort i många år i västvärlden.
Det är klart att det beror på att Kineserna fått det bättre och fått råd att köpa och köra bil. Kina har ju en tillväxt där ekonomin fortfarande blomstrar och man har en tillväxt inte så långt under 10 %.

 

Ju snabbare de Kinesiska lönerna stiger ju mer pengar får de att röra sig och om lönerna där stiger mycket snabbare än hos oss så blir vi mera konkurrenskraftiga


Kina valde i motsats till Sverige att när ekonomin dök så stimulerade man de och började bland annat med att bygga infrastruktur. Synd att inte den svenska regeringen insåg det. Det kanske skulle bli en bra affär för alla om Kineserna köper Volvo.

Fiskvandring
Såg ett program där man fick se åtgärder för att förbättra fiskvandringen där det finns kraftverk. Man visade till exempel där man slog av turbinerna när smolten var på väg ut i haven så att den kunde gå igenom turbinerna.
Den åtgärden tror vi inte på i Umeå utan smolten ska ledas en väg där den kan vandra upp samma väg. Det sägs att fiskar som lax och öring går upp samma väg som den gick ut som smolt. Den kunskapen tar vi som ägare tillsammans med Stornorrfors tillvara och vi bygger smoltavledare i stället som styr laxen till en ny laxtrappa2009-08-17, 08:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Bolt krossade världesrekordet nästan lika mycket som borgarna krossat a-kassan och sjukförsäkringen.
Men trots Bolt ingen kan ta Borgarnas rekord.
A-kassan sänkt med minst 30% sjukförsäkringen ja där kommer det sänkas med 100 % fram till 2010 detta för många sjuka. Om inget händer som förbättrar läget för sjuka.
Pensionärer, sjuka, arbetslösa, får betala högre skatt på samma inkomst.
Där ligger borgarna i klass med Isembajeva som höjer stavrekordet allt eftersom.

Tänk vad Borgarna är duktiga.
OCH! empatilösheten den är de bäst på
jag tror du fann dig ett argument och ett tillväxt ord för socialdemokratisk politik med ett mänskligt kännetecknande argument Bertil.

Empati
Kul att se att du är beredd att åsidosätta jantelagen och hylla duktiga idrottare.

Synd bara att du och resten av ditt parti inte är beredda att ge den typen av erkännande åt duktiga akademiker, unga studenter eller företagsledare.

Detta trots att Bolt garanterat tjänar enormt mycket pengar...

Varma hälsningar!
Intressant statistik om bilarna och kina 1200/ ja det är mkt..

Att lönerna var låga är dåligt för oss du vi i sverige får svårt att konkurrera med dessa men att de stiger i snabb takt hade motsätt verkan hade jag inte tänkt på/ intressant...

intressant klipp om detta:

http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48

kolla även hans balla t-shirt/
Ha en bra dag/Nadde
Observera att klippet var för två år sen... För er som tycker det är intressant.. Mvh Nadde
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM