TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

På onsdag får via kungabesök och kungen har med sig både drottningen och kronprinsessan. Anledningen till besöket är vad som kallas märkesåret då det var 200 år sedan det sista kriget var på svensk mark. Vi ska vara tacksamma för detta självklart.

 

Jag är ju i Helsingör och i går var vi på middag med kommunen en middag som hölls i lokaler där Jean Baptiste Bernadotte lämnade katolismen och bytte religion för att kunna träda in som kung. Det var den 10 juli 1810 i Helsingör och nästa år vill kommunen att nuvarande kungen ska besöka där den förste Bernadotte bytte religion för att kunna bli kung.


Det finns självklart mycket att säga om hur det kan gå till när en kung tillsätts men i detta fall bytte väl Sverige till att bli bundsförvant till Napoleon i stället för att vara fiende. Nu blir ju nuvarande kung den siste i Bernadotteätten som blir kung för när Viktoria blivit drottning så då tillhör inte hennes barn ätten Bernadotte då ätter följer mannen. Det kanske är därför det diskuterades om det skulle införas kvinnlig tronföljd och visst kan man fundera över kungahusets roll i en demokrati men nu finns den och då får alla finna sig i detta.

 

FIFA kommer att dela ut fribiljetter till VM i Sydafrika. Sedan tidigare hade man ett rabatterat pris för folk från hemmalandet där ordinarie pris var ca 700 svenska kronor som var nedsatt till 150. Motivet är att landet är fattigt men självklart är det nog svårt att fylla läktarna. Sydafrika är ett mycket fattigt land med en mycket hög arbetslöshet som nog ligger över 25 % och de har självklart inte råd att gå på fotboll.
Biljetterna ska gå till de som jobbar inom utbildning och sjuvård men visst är det både ett bra och märkligt agerande. Det har varit bättre man gjort den ekonomiska analysen i förväg och då har man säker sett att landet inte har råd att bygga anläggningar då det varit viktigt för landet att satsa på annat i stället. Intäkterna från fotbolls VM kan inte ge tillbaka de stora kostnader man har för byggandet och byggandet får man betala för lång tid och frågan är väl om de kommer att ha råd att underhålla dessa arenorFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM