TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag, Sven-Olof Edvinsson, Marie-Louise Rönnmark och Jan Björinge är i Helsingör på vänortsmöte och träffar våra vänorter förutom nämnda Helsingör även Vasa och Harstad från Norge. Vi träffas från kommunledningarna vart annat år och enas om vad vi ska göra de kommande två åren. Våra vänorter har stöttat oss i arbetet att bli kulturhuvudstad.


Idag har vi diskuterat och redovisat hur och vad vi gör för att minska CO2 utsläppen. Vi har också fått se den stora satsningen som görs vid sundet och i närheten av Kronoborg. Det är att gratulera den 1,5 miljardsatsningen som göras uteslutande för kulturella ändamål där kommen står runt 320 miljoner.
Biblioteket har bland annat flyttas ner till detta attraktiva område då man menar att biblioteket ska ha det bästa läget.

 

 Oerhört spännande och att man kommit fram och även kunnat bygga ut i vattnet vilket jag är avundsjuk på då det ser ut som om danska myndigheter är mer positivt inställda till utveckling även i ett område som påbörjades på 1200 talet.

Ungdomars situation
Ungdomsarbetslösheten bland ungdomar är rekordhög och skyhög i ett internationellt perspektiv. Statistik från EU och Arbetsförmedlingen för ungdomar mellan 18-25 år är att 52 000 står utanför och det är en dubblering på ett år och är 27,6% när snittet i EU ligger på 19,6% och kom ihåg att Sverige bidrar till att höja snittet


Detta är inte förvånande då regeringen ingenting gjort i frågan och dessutom beror det inte på LAS utan brist på åtgärder.
Såg nyss på TV att trycket på komvux aldrig har varit så hårt och det är ungdomar som får gå från jobbet som vårdbiträde då man vill ha undersköterskor i stället men då kommer inte tjejen in då det är för få platser. Det är gott om förtvivlade ungdomar som vill utbilda sig men inte får.

Det är för få platser och regeringen hade tagit bort massor under högkonjunkturen men bara tillfört några få och det är lång under behovet. Det har varit billigare för samhället att öka antalet utbildningsplatser än låta folk gå utan och varit bättre för framtiden. Regeringen väljer vägen att sänka skatterna för de som har det bäst i stället2009-08-14, 18:44  Permalink
Andra bloggar om:  


Nu ska vi inte heller överdriva. Det har aldrig börjat så många på högskoleutbildning någonsin i Sverige som det gör just nu: hösten 2009. Är inte det märkligt, för om man skall tro din blogg så har regeringen lagt ned allt vad utbildning heter?
Vänorter... Där har vi en kommunal utgiftspost man kan spara in på utan vidare. Eller ingår även det i välfärdens kärna tro?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM