TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Centerpartiet i Umeå vill höja va-taxan ytterligare genom sitt agerande när det gäller särtaxan i Stöcksjö. Det är det som händer om deras förslag skulle få gehör och om Stöcksjö fortfarande skulle ligga i verksamhetsområdet som det heter, som innebär att man ska ansluta sig till kommunalt vatten och avloppsnät. Det menar vi strider mot lagen att slå ut den kostnaden på alla Umebor.


Det finns dock en möjligt att slippa höjd taxa och det är att upphäva verksamhetsområdet och då blir det upp till var och en att klara de miljökrav som ställs framför allt på de enskilda avloppsanläggningarna. Det är nya och hård krav och jag är helt säker att det blir en mycket dyrare lösning än att ansluta sig till det kommunala nätet.

 

Nya Rotavdraget.
Det finns ju idag ett så kallat rotavdrag där man får rabatt på arbetskraftskostnaderna och det är ett regelsystem som diskuterats mycket bland företagarna men det ska jag inte ta upp nu för den byråkrati som byggs upp många gånger blir man bara frustrerad över.


Eftersom detta är ett avdrag så gynnar även detta de som tjänar mest och har de största möjligheterna att rusta upp sin bostad. Det är ju så regeringens politik ser ut att ge mest till de som redan har det bäst. De som bor i hyreslägenheter får inte heller sina lägenheter reparerade till en lägre kostnad som det blir med avdraget.

 

det har även visat sig att hushållsnära tjänster är till för de som tjänar bästDe rödgrönas avdrag, hade det fungerat så att man hade rätt att dra av hela beloppet oavsett hur mycket skatt man betalat? Eller försöker du bara vinna billiga poäng?

Hur ser det ut i det Kommunala bostadsbolaget i Umeå? Går det knackigt eller har kommunen erhållit stora utdelningar under åren som gått?

Visst vore det bra om Rot-avdraget även gällde hyreslägenheter......skall det även gälla privata hyresgivare? Skattepengar till vinster i privata företag gillas ju inte av er......
"De som bor i hyreslägenheter får inte heller sina lägenheter reparerade till en lägre kostnad som det blir med avdraget."

Inte betalar väll hyresvärdar skatt på hyresintäckten innan de betalar underhåll? Jag ser inte hur ett skatteavdrag skulle fungera? Kan du förklara?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM