TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår gav moderaterna klartecken för mer pengar till kommunerna inför budgetförhandlingarna. Man förhandlar nu inför media för att få ut budskapet. För mig var det inte oväntat utan det så vi redan i maj att regeringens skulle tvingas till detta av en del av sina kommunpolitiker.

Nu fick ju moderaterna press på sig då först folkpartiet och även krisdemokraterna hakade på de utspelen. Jag sade tidigare att säga nej är ett taktiskt spel men att det kommer att komma i höstbudgeten och i Umeå har vi redan i vår budget sagt att de pengar som kommer behövs mest i socialtjänsterna

När jag krävt mer pengar till kommunerna har Anders Ågren, Edvard Riedl, Anders Sellström och senast i helgen Sven-Olof Edvinsson mer eller mindre dumlagt mig för detta och farit med påståenden om att ingen regering gett så mycket förut och därför skulle det inte behövs mer pengar då det var viktigare att inte dra på med underskott. Visst har det kommit pengar men alldeles för lite för att kommunerna skulle kunna klara av de uppgifter som vi ålagts av staten.

De har varit som en skiva som hakat upp sig och stöttat att regeringen sagt att det kommer inga mer pengar. Nu har de även gått ut och sagt att detta är rätt för de vänder kappan efter vinden och försvarar allt regeringen säger oavsett hur dumt det är.


Moderaterna säger också att de vill sänka skatterna och då måste de låna till detta vilket självklart är en fullständigt oansvarig politik. Tidigare hade man inte råd med mer pengar till kommunerna, att låna till skattesänkningar skulle däremot gå.


Det är ett led i det systemskifte de är inne på för i nästa steg kommer det nedskärningar i välfärdsområden där människorna tvingas ta egna försäkringar för att ha en inkomsttrygghet. Det är mycket svagt av våra media att inte kunna se vad som pågår och beskriva det som händer för medborgarna i nästa steg. Media har lydigt ställt upp för att föra ut de budskap som kommer från regeringen.


Det är bra att regeringen insett att kommunerna behöver mer pengar men det är fult att mörka systemförändringen i välfärdspolitiken med skattesänkningar med detta. Ekonomin tål inte skattesänkningar och till de ska man inte låna. Regeringen är på väg att föra landet in i en ekonomisk kris med en sådan politikMånga är eniga om att kommunalt självstyre är viktigt. En grundförutsättning för att det ska fungera är att vi har kommunalpolitiker som kan ta ansvar. Precis som vilken organisation eller vilket företag som helst måste man ha en buffert och marginaler för oförutsedda utgifter och sämre tider. Idag tycks vi ha kommunalpolitiker som inte kan ta det ansvaret, som lever över sina tillgångar och som sedan ständigt skriker efter nya resurser från pappa staten.

Nej, Holmlund det håller inte! Ta lite ansvar för ekonomin och lär dig prioritera. Varför ska staten skjuta till medel när du har 100 miljoner över att satsa på ett kulturhuvudstadsår?
Det är klart att staten måste ta sitt ansvar. Har man drivit en politik som ökat arbetslösheten så att kommunerna nu får ta smällen av mera socialbidrag och mindra skatteinkomster så får dom oxå stötta kommunerna nu.. Det var ju bra många miljarder som var sparade i statskassan när Alliansen tillträdde varför inte använda dom pengarna
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM