TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Medias sätt att bevaka och föra fram saker är rutten och inte minst TV4. I går ringde en reporter mig och frågade vad jag tyckte om Timbros välfärdsgrupps debattartikel där man från TV4 sa till mig att den sade att kommunerna skulle klara sig utan statsbidrag om man slutade att syssla med kultur och fritid.


Jag bemödade mig att ta fram uppgifter från vår kommun och även några från andra kommuner då vi från Umeåregionen var samlade på Nolia. När inspelningen började handlade det inte om detta utan om hur budgeten låg i kommunen och inte frågorna de ville ställa. Jag förklarade hur det såg ut med statsbidrag och hur stor del som de utgjorde av våra intäkter och blev självklart irriterad då frågorna inte handlade om vad jag lovat att ställa upp för.


Inte ett enda ord till mig om att debattartikeln gällde om staten skulle öka statsbidragen
Jag tror det är dags att göra som Åke Svanstedt att bojkotta TV4 när man inte är ärliga i sitt sätt att arbeta och det har jag haft upp tidigare. De tycker också själva från TV4 att det är god journalistik att ringa till andra partier och fråga vad de tycker om mina synpunkter på Kommunraiting som hade fel där de påstod vilken skuld kommunen har


Fick även frågor från VK och de bekräftade att det var om statsbidragen Timbros rapport det handlade om.


När jag kom hem slog jag på datorn och tittade på debattartikeln och då var det inte alls det som rapporten handlade om utan en debattartikel där Tomas Idergard inte tyckte at staten skulle ge nya extrapengar till de som satsade på kultur och fritid. Det är något helt annat det.


Självklart vet jag att Idergard och Timbro tillhör lobbyisterna för högeralliansen eftersom jag känner honom väl sedan tiden som MUF ordförande i Umeå. Han anser att pengar ska gå till de som drar ner på den verksamheten, och det är även så högerregeringen gjort att ge mest till de som har det bäst. Jag har sagt tidigare att även TV4 tillhör marknadsförarna av högeralliansens politik


Då tycker jag det är ännu märkligare hur journalisterna ställer frågorna. Tittar man på vilka som är i störst behov av pengar handlar det ju inte om vilka nedskärningar kommunerna gör just nu utan vilka förutsättningar man har att bedriva verksamhet.

En sund och klok människa inser omedelbart att då handlar det om vilka skatter du tar ut lokalt. I Umeå och de flesta andra kommunerna i västerbotten så har vi en mycket högre skatt än många kommuner runt Stockholm och många andra kommuner där skattekraften är hög. Jag är dessutom helt säker att många av lågskattekommunerna har bättre förutsättningar att driva välfärdspolitik. Vi ligger väl på en kommunalskatt som är ett par tre kronor högre än de kommuner som har lägst skatt och därmed bästa möjligheterna att klara välfärden.


Är det något som ska vara med i en bedömning om staten ska ge mer statsbidrag så är det vilken kommunalskatt man har i respektive kommun för det är det som avgör vilka förutsättningar man har att klara välfärdens kärna förutom statsbiragen Ja det kan ju knappast vara så att en kommun får statsbidrag i stället för att höja kommunalskatten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM