TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I onsdags kunde jag läsa i TV4,s text TV vad Hans Blix tidigare utrikesminister i Ola Ullsten regering, tycker om Carl Bildt som utrikesminister.


Jag citerar TV4 textsida. "Hans Blix tidigare chef för FN,s vapeninspektion i Irak riktar idag hård kritik mot Carl Bildt. Han säger att utrikesministern i grunden förändrat den svenska utrikespolitiken.


När det gäller de öst- väst relationerna framför allt relationerna till Ryssland, så ser jag honom som en klar hök. Han tror mer på den republikanska linjen med att hålla världens ostyriga barn i herrans i tukt och ärans förmaning”. Slut citat.


Visst vet vi att Carl Bildt är en hök men det måste ju vara hela regeringen som står bakom den politik som Carl Bildt för fram, så Blix var lite snäll som inte kallade hela regeringen hökar2009-08-06, 09:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja det är helt oförklarligt att han får hållas.

Senaste klavertrampet var ju svenske ambassadörens närvaro vid installationen av Mamoud Ahmajinejad i Teheran. Bildt förklarar att det var helt naturligt och att pga av semestertider hade Tyskland en representation på lägre nivå. Jag är inte säker på att Tyskland har samma motivering.

Men herr besserwisser vet ju besked som alltid
Carl Bildt är en utpräglad realpolitiker av Kissingers skola. Vad Blix kan ha menat med "den republikanska linjen" är oklart, ty det finns rätt många. Antagligen syftar han på neokonservatismen som fick stort utrymme under Bush men som ursprunglingen utvecklades av den amerikanska vänstern.

Sammantaget får man dra slutsatsen att varken Blix eller lennart Holmlund är tillräckligt bevandrad i amerikansk politik för att kunna uttala sig utan att samtidigt klampa i klaveret.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM