TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Skattebetalarnas pengar är avsedda för välfärdstjänster och inget annat. Jag har tidigare kritiserat framförallt de stora utdelningar som skett i företag som bedrivit friskolor och när Carin Jämtin i Stockholm tog upp frågan reagerade självklart högeralliansen budbärare DN, Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Expressen ut och försvarade vinsterna. Inte förvånande då de är bara intresserade av vinster och inte verksamhet.

Jag delar uppfattningen att pengar som avsätts till välfärdstjänster ska gå till detta och inte till vinst


I Norge måste alla offentliga bidrag till fristående skolor komma eleverna till godo och aktieutdelning på vinst är inte tillåtet, utan vinsten ska gå till skolverksamhet. I våra övriga nordiska grannländer Finland och Danmark får inte privatskolor drivas i vinstsyfte.


Det handlar inte om att begränsa valfriheten utan att se till att skattemedlen används till välfärd som vård, skola, omsorg.


Aftonbladets analys är rätt när de säger att bygga verksamhet på skattemedel och dela ut överskottet till en handfull aktieägare är en oren ekonomi och ur medborgarperspektiv stötande.
Vinster i företag som sysslar med välfärdstjänster ska komma välfärdstjänsterna och nyttjarna av dessa till godo. Det går också att konkurera med innehåll och kvalité2009-08-02, 08:59  Permalink
Andra bloggar om:  


"Det handlar inte om att begränsa valfriheten utan att se till att skattemedlen används till välfärd som vård, skola, omsorg. "

Vet du egntligen hur många procent av de socialdemokratiska budgetarna har gått till vård, skola och omsorg?
Ja det är verkligen på tiden att man sätter stopp för att privata entreprenörer kan stoppa våra skattemedel som är avsedda för välfärdsverksamhet i egen ficka!!

till Jonas
Ja det vet Lennart. Han har hela Umeå Kommuns budget i huvet.... Varenda siffra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM