TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag fick bloggen vänta tills i eftermiddag då det var så mycket annat i det fina vädret som skulle göras. När man står och knogar med än det ena eller andra kommer ändå tankarna att hamna på regeringen och jag får funderingar över hur de egentligen har tänkt det.


Sveriges kommuner har en mycket besvärlig situation och mycket beror på regeringens förda politik men även avsaknad av åtgärder för att klara välfärden ute i kommunerna.


Det är 15 000 personer som utförsäkras ur försäkringskassan årsskiftet och ytterligare 8000 nästa år. De här personerna har ingen annan möjlighet än att gå till kommunen och få socialbidrag. Det har regeringen inte tänkt ge några pengar till kommunerna för att klara.


Igår hörde jag försvarsministern klaga på att kommunerna dragit ned på räddningstjänsten med anledning av det som hände i Rinkeby. Med de stora tapp kommunerna har både på intäktssidan och utgiftssidan så är det ingen verksamhet som kan lämnas orörd.


Jag är säker på att man följt de lagar och regler som säger hur och vilka resurser som ska finnas i räddningstjänsten men det är klart att servicenivån blir lägre om inte pengarna räcker. Så är det inom skolan, äldreomsorgen att standarden får sänkas om det inte finns pengar men det kan ju regeringen åtgärda genom att tillföra mera resurser till kommun Sverige.

Det var ett magstarkt uttalande av en försvarsminister att säga att hans verksamhet och hans ansvarområde är viktigare än alla andra områden i kommunerna. Nu kanske ändå Stockholmskommunerna kunde höja skatten för att klara av sin verksamhet men den möjligheten finns inte för de flesta andra kommunernaÄven Umeå har ju ett antal människor som har arbete - kan ni inte höja kommunalskatten för dem?

Kunde ni inte sparat lite pengar från de goda åren - då ni visste att det skulle komma en lågkonjunktur?
(eventuellt då bryta mot några kommunala budgetlagar)

Hur stor del av er kommuns budget är den ökning i socialbidrag som nu sker?

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM