TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Under förra mandatperioden efterlyste högeralliansen en jämförbar statistik över ungdomsarbetslösheten i Europa. Nu finns den där statistiken och den ska vara jämförbar inom EU.


Sverige ligger i topp i Europa när det gäller just ungdomsarbetslösheten, men då är det ingen bra statistik enligt Littorin.


Regeringen med arbetsmarknadsministern i spetsen tål inte se sanningen i vitögat. Skitpolitik ger skitår och ungdomar är de som får stå utanför, man har gjort ett utanförskap för ungdomarna i Sverige. Det blir hög arbetslöshet om man inte gör något för att begränsa arbetslösheten2009-07-29, 12:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Orsaken förkortas "LAS". Sist in, först ut innebär oftast att det är unga som sparkas. Jag delar din kritik mot regeringens velande i frågan.
Svar på blogginlägget plus till Henrik.

Man skapar en arbetslöshet bland unga för att Svenskt näringsliv ska få gnälla på LAS. Moderaterna främst kommer därmed att föälja Svenskt näringslivs krav men skylla ifrån sig att det är de som ville förändra.

Arbetslösheten är inte enbart av en finanskris den moderatledda regimen skapar för att förstöra den Svenska arbetarmodellen. Man vill ha bort fack
och krav från arbetarklassen detta för att man vill att enbart företagaren ska bestämma

Las är viktigt behålla som grundstomme alla behöver en trygghet annars stannar utvecklingen gällande handel och framtidstro.

unga blir gamla de också och då behöver även de reformer som gynnar arbetarklasasen och inte enbart en arbetsgivare som styr.

Moderatalliansen är handlingsförlamade.
Byt regim.
Henrik Vallgren

Nu finns det ju inga belägg för att LAS skapar ungdomsarbetslösheten. Du tror inte det skulle vara bättre satsa på utbildning av ungdomarna?
Fler statliga jobb anser jag. Utförsäljning av statliga företag och att marknaden ska fixa allt är ett latemansknep från moderatalliansens sida.
Man ids inget göra i denna regim annat än se till så skattesänkningar drar till de med högsta lönerna och förmögnenheterna. Det är det enda intresse denna regim har.

Välfärdnedrustaralliansen vore mera lämmligt namn,
Neddragning av Komvux, frysta statsbidrag till kommunerna, skattesänkningar, färre platser på högskolorna, detta tillsammans med den ekonomiska nedgången i världen har gjort att ungdomsarbetslösheten stigit lavinartat.

Så enkelt att man genom att skippa LAS, fixar x antal nya jobb är det nu inte...

Nej ,men genom att skapa desperation hos människor bildas efterhand en låglönemarknad. Det är dit man siktar...
PS. måste tillägga lite..

Såg intervjun med S-O Littorin häromdagen angående den nya jämförbara EU-statistiken;

" Man vet ju knappt att dem finns, dem som inte studerar eller är arbetssökande. dem kan ju inte ingå i statistiken".
Jag hävdar inte att LAS skapar arbetslösheten (även om Danmarks "flexicurity" antyder LAS är medskyldig) utan jag hävdar att sist in, först ut ofta innebär att det är en ung person som sparkas först. Det är ganska självklart.

Samhället skall naturligtvis drivas framåt på alla tänkbara sätt och utbildning är naturligtvis bättre än att göra ingenting.
Det finns inga belägg .. är ett av de sämsta motiven man kan hitta. Särskilt ni rosa kommunister kör ofta med det. Enda sättet att få belägg för nåt är att göra en riktat undersökning. Samma sak med hög skatt, det finns inga belägg för att det är skadligt. Ok, vi kör en månads med 100% i skatt, det allmäna täcker upp för de som inte vill arbeta. Hur mycket skatt kommer in?

Definition handlingsförlamad: man vill inte chockhöja skatten å slösa bort pengarna på trams.

Mera statliga jobb? Vem skall betala? De rika? Det finns tyvärr inte tillräckligt med rika, det är vanligt arbetande folk som betalar bulken av skatten i Sverige. 30% i arbetsavgivaravgift (avgifter har man ofta på sånt som är skadligt ;-), dryga 30 i inkomstskatt och 25% i moms. Inte mycket kvar efter det.
Det finns belägg för att LAS skapar inlåsningseffekter vilket gör att folk stannar längre på sina jobb än vad som är bra för vare sig dem eller företagen.

Eftersom äldre inte "flyttar" på sig mellan olika arbetsgivare, ansamlar de ett stort antal tjänteår, vilket gör att de sitter säkra när företag måste varsla enligt turordningsregler.

De som åker dit och får sparken är inte de minst produktiva utan de sist anställda, vilket till en större grad är ungdomar.

Därav är LAS och "sist in, först ut" en stor del till varför arbetslösheten i Sverige är så ojämnt fördelat inom de olika åldersgrupperna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM