TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Utbetalningen av socialbidragen ökar inte helt oväntat. Det är inte helt oväntat för med den politik som högerregeringen för är det fler och fler som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden och dessutom har det blivit mycket dyrare för människorna att vara med i A-kassan så en del har känt sig tvingad att gå ur av ekonomiska skäl, och när man blir arbetslös då är det socialbidrag som är alternativet.


Regeringen valde att sänka skatterna och mest för de som har det bäst.

Det finns dock en ökning som beror på att A-kassorna, men även försäkringskassorna har alldeles åt skogen för långa handläggningstider innan utbetalningarna kommer. När det gäller handläggningstiderna hos försäkringskassan så är det regeringens ansvar att se till att utbetalningarna sker och A-kassorna måste se till att sina försäkringstagare får ut de pengar man har rätt till.


När det gäller utbetalning av lön finns det tider i kollektivavtalen när de ska betalas ut och det brukar i stort sett fungera utmärkt i de flesta företagen. Regeringen har ansvar för att se till att regelsystemet är begripligt och inte ger onödig byråkrati och kassorna själva måste se till att pengarna kommer ut till försäkringstagarna.


Skärpning över hela linjen för det kan inte vara så att kommunerna ska vara bank och hålla med pengar tills utbetalningarna sker. Vi har hört talas om fall där det tagit flera månader att få ut ersättningar.
Skärpning både i A-kassorna och i på den statliga sidan2009-07-24, 09:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Vem fuskar vem är parasiter, Ja för mig är det solklart .
De som avstänger människor som via skatt medlemsavgifter betalat sin del i försäkringen.
Det är de som är fuskare parasiter o.s.v.

Det vill säga myndigheter med välavlönade generaldirektörer är parasiterna fuskarna som smiter ifrån att utbetala det människor har rätt tuill.

Dessa borde fråntas sin lön sina förmåmner få sparken sättas i fängelse eller få kännbara starff för att man inte sköter sin arbetsuppgift. Detta när de samtidigt får spådana hutlösa löner.

Det är fullkomligt absurdt det som sker idag för de som är arbetslösa, eller sjuka. ja t.o.m pensionärer hånas genom att beläggas med högreskatt på samma inklomst.

var sitter alla dessa otäcka parasiter som fuskar och hånar folk på detta viset.
Nä folk borde samla ihop sig och ställa krav på att
solidariteten måste komma tillbaka och parasiter
i makten måste bestraffas.

Jag håller med dig. Som vanligt. Vad är det för fel Lennart. Vi är överens om det mesta nuförtiden.
Men du. Jag ser det som ett av många exempel på nedmontering av generella välfärden. Man vill undergräva förtroendet för de allmänna försäkringssystemen så att man kan skrota dem
Att det tar flera månader att få ut sin a-kassa ärmer regel än undantag. Sist jag kollade hade alfakassan 13 veckors handläggningstid.

Klarar alla sig utan inkomst i tre månader?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM