TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den svenska högerregeringen och Svenskt näringsliv hand i hand skäller värre än en bandhund på att samhället äger företag. Andra länders regeringar har en toatalt motsatt syn utan låter de samhällsägda och statliga företagen utvecklas men Sverige låter andra länders statliga bolaget köpa och ta kontrollen.


Detta är ju en utarmning och på sikt kommer jobb och kunskap att försvinna från Sverige och huvudkontoren lämna landet. Jag ska bara här ge några exempel då man aldrig hör ett enda ord om detta från högeralliansen, företagarna och Svenskt näringsliv.


Bring ägas av norska posten och därmed den norska staten. Bringkoncernen är ganska omfattande och sysslar med enheter som Mail, Dialoge, Logistics, Express och Citymail. De flesta områden är inom transport och logistik.
DHL syns ju lite överallt och de sysslar också med transporter och där finns ju bland annat gamla ASG och ägare är tyska posten.

Vi tar ytterligare ett förslag och det är Telenor som ägas av Norska staten och där ingår bland annat Bredbandsbolaget. De har ju många anställda på support i Umeå och det har även de andra bolagen som jag räknat upp.

Företagarna, Svenskt Näringsliv och högeralliansen brukar gå i taket till och från när det gäller folkets hus men i dessa fall har vi inte sett och inte hört ett enda dugg om att andra länders regeringar tillåter deras statliga företag ta över mer och mer ägande i svenskt näringsliv

Kanske de kan kallas gnällspikarInte bara företag. Mark, skog och egendom i form av byggnader finns även som exempel.
Det här är intressanta tankar du skriver om!

Andra länders regeringar investerar med andra ord i Sverige samtidigt som svenska statligt ägda företag säljs ut.

Det låter inte så lovande om vi vill ha våra jobb kvar i landet...

Men är ju ingen direkt överraskning heller. Regeringen vi har nu är ju inte direkt långsiktiga i tänket enligt min åsikt i alla fall.
Jag hade väntat en kommentar om Vattenfall.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM