TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Välfärd kan enbart finansieras via skatter. I USA har man världens dyraste sjukvård och den omfattar långt ifrån alla utan i stort sett 48 miljoner saknar sjukvård. Obama vill införa ett system med en sjukvårdsreform som omfattar alla men det möter motstånd kanske till och med i de egna leden om han måste höja vissa skatter för att klara av detta.


Det är självklart för mig att ska det finnas en sjukvård så ska den också betalas via skatt och den måste belasta företag och medborgare. Amerikanerna kan inte fortsätt på den inslagna vägen att bara öka underskotten och sedan tro att någon annan ska betala detta.

De som är oroliga om införandet hänvisar till att det är omöjligt just under en lågkonjunktur att höja skatterna och det skulle bromsa tillväxten. Det är nog snarare så att om folk är friska och kan jobba då finns det bättre möjligheter att få fart på ekonomin för på något sätt ska ju folk tillbaka.


Jag tycker också det visat sig att det privata systemet som man har i USA är mycket dyrare och ger inte vård till alla. Det finns många människor och familjer som får mista allt de har då de inte har råd att betala de sjukhusräkningar man fått vid besök.


Jag tycker mig se att vi även i Sverige är så smått på väg bort från en sjukvård lika för alla och gemensamt finansierad av alla. Det kommer fler och flera försäkringar som ska garantera vård snabbare och bättre enligt marknadsföringen och ju fler och fler som går genvägar då minskar lusten att finansiera sjukvården via skatt.


Det är av den orsaken regeringen inte tillför mera pengar både till kommuner och landsting för att de vill slå sönder den svenska gemensamt finansierade sjukvården och välfärden där det är behovet av vård och omsorg som ska styra och inte plånbokens storlek. Hoppas Obama har kraft och ork att förändra det amerikanska sjukvårdssystemet och skapa en sjukvårdsreform som kommer alla till del2009-07-22, 08:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja Lennart

Du har rätt i att regeringen har en dold agenda. De vill slå sönder den generella väldfärdspolitiken. Sättet de arbetar på är dubbelt. Dels vill de inte tillföra mer pengar till kommuner och landsting som du beskriver ovan. Men de har också försämrat den allmänna sjukförsäkringen så till den milda grad att människor nu börjar söka privata försäkringslösningar också av den anledningen.

Det är något skumt när handläggare tolkar direktiven så att svårt cancersjuka blir utförsäkrade och betraktas som friska arbetssökande. Då ska vi inte skjuta på budbäraren dvs försäkringskassan utan de som är ytterst ansvariga dvs regeringen.

Vi måste hitta en ny modell för ett reformerat trygghetssystem som är trovärdigt och ideologiskt hållbart. Där vi inte lämnar de svaga utanför.

(öka individens värde att själv kunna välja på plats)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM