TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ansvaret för miljön ligger på alla
Ta ansvar för miljön och begränsa utsläppen av växthusgaser. När de rika länderna enats om ett mål för detta och det är ett mål för hur mycket temperaturen ska få höjas fram till 2050. Nu har man satt ett tak för detta på två grader.


För att klara detta så ska utsläppen från vad som kallas växthusgaserna minska med 80 % för de rika länderna och 50 % för hela världen. Om man sedan lyckas få med alla länder på detta får vi väl se för i de asiatiska länderna är trots allt utsläppen räknat på personnivå flera hundra gånger lägre än tillexempel i USA som släpper ut mest per person.


Vissa som t.ex. vissa miljögrupper tycker det är alldeles för lite, men det var väl väntat. Visst kommer det att behövas både ny kunskap och förändrade beteenden hos oss människor och inte minst nya sätt att ordna transporter för de är en stor källa när det gäller växthusgaser.


Går vi ner på beteendet på personnivå så finns det självklart mycket man kan göra själv så fort som möjligt. När man ser hur dåligt många kör så skulle bra körning ge mycket mindre utsläpp och det kanske skulle vara lika viktigt med krav på ekodriveing i stället för många andra krav som läggs på oss.


Det går att åka kollektivt för många och det går att gå eller cykla till jobbet eller när man har ärenden att uträtta och det går att ställa krav på fordonstillverkarna.
Sist men inte minst och trots den ekonomiska situationen i världen så borde i alla fall vi i Sverige använda läget både till olika utbildningar och till investeringar i ny och bättre teknik som bidrar till att utsläppen ökar men Reinfeldt pratar sig varm för att något måste göras åt klimatet, men det sitter bara i mun och inte i handling.


Hoppas också att det är rätt spår att minska och att man vet vad som är naturliga variationen i temperaturen under en mycket längre cykel än några hundra år2009-07-20, 16:11  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM