TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Umeå är en riktig cykelstad det syns och de vet de flesta. Det är självklart bra både för hälsan och för miljön att så många som möjligt cyklat eller går till jobbet eller när man ska uträtta sina ärenden.


Vi har bra cykelvägar men många cyklister har lite dåligt trafikvett och har svårt att kunna de regler som finns.


Ett annat och ganska stort problem är parkeringar för cyklar och uppfinnesrikendomen är ganska begränsad för att lösa detta problem. I de centrala delarna av staden är det lite kaotiskt med cykelparkeringar.


Vi har inga parkeringshus för cyklar men det borde finnas nya sätt att lösa problemen. När vi går på lokal eller till och med och käkar händer det inte alltför sällan att vi lämnar in våra kläder och betalar en avgift för detta. Det borde finnas affärsidéer att ordna inlämningsställen för cyklar i centrala stan och kanske även på större arbetsplatser och betala några kronor för att ha cykeln i säkert förvar och därmed riskera att den är borta när du ska hämta den

Lämpliga sponsorer för en sådan åtgärd borde vara försäkringsbolagen om de nu inte skiter i detta då de bara höjer premierna för försäkringen .
Vi betalar ju ganska stora pengar för att ställa bilarna någon eller några timmar och det borde gå att lösa med en avgift även för cyklar och det skulle ge ett betydligt snyggare och trevligare centrum och trevligare runt många arbetsplatser.2009-07-19, 11:06  Permalink
Andra bloggar om:  


När jag var i Uppsala såg jag att de hade stora cykelparkeringar innanför stängsel vid stationen.
Det var förbjudet att parkera utanför i närheten - då blev cykeln flyttad. Kolla med någon (S)-are i Uppsala,
så får du nog veta hur man KAN göra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM