TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fler och fler ungdomar står utan jobb eller utbildning och ungdomsarbetslösheten förväntas öka ytterligare. I Västerbotten är det 3038 ungdomar so m är öppet arbetslösa i den senaste mätningen som publicerats och det är en fördubbling på ett år.


Centerpartiet har de senaste veckorna varit ute och angripit den svenska modellen som orsaken och det är angrepp på kollektivavtalen och på lagstiftningen. Den svenska modellen är det däremot många andra länder som vill ha som förebild för i de länderna har man oftast en lagstiftning i botten.

Inte oväntat så får centern då stöd av svenskt näringsliv och deras chefsekonom Stefan Fölster där även han angriper kollektivavtalen och Las där han säger att det är LAS och de höga ingångslönerna som är boven men också brister i yrkesutbildningen.

Det sista kan man kanske hålla med om då man måste ifrågasätta om det är rätt dimensionering till vissa linjer på gymnasiet och om inte kommunerna måste begränsa vissa linjer då det inte kommer att finnas jobb åt alla som går där. Detta med det egna valet kan vara känsligt men att välja arbetslöshet är ett dåligt val och våra vägledare på skolorna måste nog bli duktigare på att råda våra ungdomar.


Jag tillhör inte de som tror att Las är boven utan man glömmer bort att Las har tillkommit för att skydda den äldre arbetskraften då företagen tidigare i stort set kastade ut anställda som började närma sig 50 års ålder och som hade fått skavanker i sin hälsa på grund av jobbet.

 

Att skrota Las skulle omedelbart göra att den äldre arbetskraften kastas ut. Se i stället till att man satsar på utbildning nu under lågkonjunkturen så man har rätt utbildning och kompetens när det svänger men regeringen gör ingenting åt problemen på arbetsmarknadenJa det är löjligt att tro att det blir fler jobb om man skrotar LAS. Det blir inte heller fler jobb för att ungomarna får sitta i sex månader för att lära sig skriva CV och hur man beter sig på en anställningsintervju.

Det sorgliga är att alliansregeringen inte har någon jobb-politik som håller. Det sorgliga är att alliansregeringen sviker ungdomarna. Det har ungdomarna upptäckt och därför ökar stödet för oppositionen hela tiden hos den unga generationen
Kan det bli fler jobb genom lärlingsplatser och genom en lägre ingångslön än dagens?
Per Kjellén

Det finns ju båda sakerna redan men det går säkert utvidga. Men det är ju oftast arbetsgivaren som inte vill ha det systemet..
"Regeringen som inget gör åt ungdomsarbetslösheten"

-Då kan du väl nämna den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar.
-Reformerad skola med lärlingsystem
- Sänkt skatt för tjänster (som ungdomar lättare kan få jobb inom)

Sedan kan man ju disskutera inverkan av LAS. Men regeringen gör faktiskt saker åt ungdomsarbetslösheten. Och förra regeringen gjorde nog inte så värst mycket.
Vad vill S göra åt ungdomsarbetslösheten? Förutom att anställa dem inom det offentliga? Antar att era svar inte skiljer mycket från regeringen?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM