TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Löjrommen utrotningshotad
Staten tycker att det håller på att bli för mycket vildsvin och den ökningen sker framförallt i de södra delarna av landet, mängden vildsvin ska begränsas via ökad jakt. Visst är det problem som måste lösas och visst ska det jagas mer.


Vi har sedan en del år via Kvarkenrådet tagit upp ett annat problem där det finns för många djur och det är sälarna som är alldeles för många och håller på att ta död på fisket.


Det projektet hade inte bara en ökad avskjutning som mål utan hela sälen skulle tas tillvara vilket också har skett med goda resultat. Det skulle vara rätt skjuta fler sälar och även att man ser över få fler som är intresserad av jakten.


Staten måste även ta hänsyn till oss i norra Sverige och ge norrlänningarna men även den finska staten måste se till att sälstammen begränsas så att vi även i framtiden kan ha ett fiske.


Nu har det gått så långt att vi snart inte kan få tag i norrlands guld och då menar jag inte ölet utan löjrommen. Förra året var det oerhört svårt att få tag i löjrom och det beror på att sälarna rensar nät och skötar på -löja och bara fiskhuvudena är kvar i näten och fiskarna tröttnar på att fiska2009-07-12, 11:11  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM