TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Enligt Unesco så har den amerikanska krigsmakten skadat den 4000 år gamla staden Babylon där USA byggt en bas.

Babylon anses som civilisationens vagga och självklart så finns det internationella regler som säger att kulturarv ska lämnas i fred vid krig och konflikter.

Hur omfattande skadorna är går inte att utläsa annat än att de är betydande och bland annat har byggnadsverken Ishtarporten och Processionsgatan skadats.

Vi måste förutsätta att USA lagar skadorna och står ansvarig för detta så långt det nu går. Det är skamligt att byggande av en bas ska förstöra sådana kulturarv som Babylon2009-07-10, 17:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja, tänk vad de här stackars gamla världsarven får lida, det är verkligen synd om dem. Jag förstår verkligen att du känner medlidande som alla empatiska och goda politiker.
Amerikanerna har ju ingen egen historia ... I skolan får de ju i regel bara läsa amerikansk historia som sträcker sig bak tills när europeerna invaderade landet och tog kål på en massa indianer.

De fattar knappast att det finns kulturer som är verkligen gamla. Lite som den där kinesiska kejsaren som lätt bränna alla böcker för att historien skulle börja med honom

De skiter nog i var kulturens vagga stod.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM