TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ungdomsbrottsligheten

Ungdomsbrottligheten ökar enligt den senaste statistiken från Brå. .
Huvudorsaken till detta är självklart att det är alldeles för många ungdomar som är utan jobb och det är alldeles för få utbildningsplatser inom i stort sett alla områden.


Ungdomsarbetslösheten i Sverige ligger i toppen inom EU och självklart har det stor betydelse att vi har den passivaste regeringen någonsin då det gäller åtgärder för att få bot på detta.

Alliansen pratar om lägre- löner och sämre regler och sämre trygghet som är lösningen vilket inte jag tror ett dugg på. Det blir inte fler jobb för att tryggheten blir sämre däremot är det väl på sin plats att parterna ser över en del avtalskonstruktioner. Jag tror däremot som ni säkert förstår inte ett dugg på de åtgärder som centerpartiet och dess ungdomsförbund står bakom

Den mest effektiva åtgärden för att inte ungdomar ska hamna snett och i brottsregistren och i droger är att se till att ungdomar har jobb eller utbildning. Den här regeringen har lämnat ungdomarna i sticket och i stället satsat på skattesänkningar för de som har det bäst och då finns inte pengar till utbildning eller andra åtgärder för våra ungdomar

Hur är det ställt med friidrotten?

Svenska friidrottare och främst våra elitidrottare har hamnat i skadeproblem. Nu senast var det Carolina Kluft som blir borta resten av säsongen men hon hade under en tid haft skadeproblem men skulle vara på väg tillbaka på riktigt.


Vi har vår trestegshoppare Christer Olsson som varit skadeförföljd under en längre tid och han sägs vilja komma tillbaka. Så har vi systrarna Kallur och längst skadad har Jenny varit med Susanna haft lite kortare tid bara några år men självklart ett avbräck då hon skadefri säkert är i den absoluta världstoppen Av debatten har det mest beskrivits som lite otur men är det bara det. Är träningen rätt och tränar man rätt och inte för hårt och hur kommer den medicinska expertisen i under träningen och under uppbyggnadsperioderna eller används sjukvårsexpertisen bara för att bota och inte förebygga.


Vi har en specialistklinik här i Umeå som t.ex. ifrågasatt om det var rätt att operera Kajsa Bergkvist och vi har sett att Zlatan efter besöken här i Umeå på nytt sätt rehabiliterat sina problem utan att opereras. Vi i UMEÅ tycker det är bra för universitet och för idrottarna och för kommunen att centrum för idrottsvetenskap utvecklas och därför har vi sponsrat de avtal som tecknats mellan universitetet och idrottsförbunden. Hoppas bar att tillsättningen av ny chef avgörs med det snaraste så att utvecklingen fortsätter och inte stannar av på grund av dettaFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM