TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vädret är inte vad alla sommarlediga skulle önska sig men det är svårt att göra något åt. Vi behöver ju dessutom regn och det är väl enda chansen för Umeå kommun att inte ekonomin faller ännu mer då vi äger andel i Stornorrfors, som ger oss intäkter och det behövs när regeringen skiter i Sveriges kommuner.

I gårdagens blogg tog jag upp den systemförändring som regeringen är på väg att genomföra inom arbetslöshets och sjukförsäkringen. Ersättningarna är för låga och man tar tilläggsförsäkringar, det raserar den svenska modellen på sikt och vi får ökade klyftor som i USA där vissa försäkrar sig mot nästan allt och nästa steg kommer att bli sjuvård. Du kan gå in på min blogg från i går och läsa mer.


Skogen blir till papper
Jag har tigare för något år sedan tagit upp om vi hanterar toapapperet rätt genom att skicka det via ledningar i vatten och att det senare tas om hand i reningsverken. Är fortfarande intresserad om det är det miljövänligaste sättet. Det kan inte vara fel i att lägga det i speciella papperskorgar på sidan om och sedan skicka det till våra värmeverk, papper är ju brännbart och nu blöts det ner för att sedan torkas.


Hörde i radion under en promenad att skulle Indierna använda papper och toapapper på samma sätt som vi skulle inte den skog som finns räcka till för att tillverka papper och lägger vi till Kina då blir världen ett kalhygge.
Det visar också- på att delar av världen skaffat sig vanor som andra aldrig kommer att komma i åtnjutande av. Nog om detta men på sikt är det säkert mycket som behöver förändras då jordens befolkning bara ökar.

Oroligheter i Kina
Polisen i provinsen Xinjiang har gripit minst 1500 personer i samband med de upplopp som varit med början i staden Urumqi där 156 människor dödats och över 800 sårats.
Kina säger att det är muslimska uigurer som löpte amok och är de våldsammaste etniska aktionerna. Det har varit lite väl mycket våld runt om i världen där fundementalistiska muslimska grupper varit inblandade.


Blåbär en nyttighet
Mors lilla Olle gick i blåbärsskogen och plockade blåbär och i år hörs det som om det skulle bli mer av den varan än brukligt. Det har varit mycket krångel för bärplockare som kommer hit framförallt från Thailand men även från många andra länder. Alliansen skulle åtgärda krånglet sa man föra valet men inte är det mycket gjort i den frågan.
Här finns ju dessutom en riktigt bra chans för alla ungdomar som inte fått sommarjobb att tjäna sig en lite hacka och den chansen finns även för många andra. Jag själv har sprungit i skogen och plockat och sålt bär i ungdomen men av någon anledning har det intresset från svenskarna avtagit trots att det visst går att få ihop till en hygglig dagpenning. Skulle man göra lika långa dagar som de som kommer hit gör då blev det en bra slant. Det är egentligen bra att folk vill komma hit och plocka vad naturen ger och speciellt blåbär är dessutom mycket nyttigaDu verkar har fallit för den islamofobiska fällan min vän. En fälla som används av hökar i den tidigare Bushs USA och i diktaturens Kina för att förtrycka meningsmotståndare och folkgrupper.

Läs på och studera situationen i Kina, för att förstå att det varken är islamistisk fundamentalism i Östturkistan eller buddistisk fundamentalism i Tibet som ligger bakom Kinas brott mot mänskliga rättigheter i respektive provinser.

"Alla folks frihet, hela världens fred"

Lennart Holmlund: Jag har inte alls fallit i någon islamofobisk fälla det lovar jag dig. Jag är själv ateist så jag tror inte på någon Gud oavsett vad man nu kallar den inom olika religioner.
Däremot har det på många plaster runt om i världen gjorts övergrepp på människor med hänvisning till religonen och det pågår för fullt på många platser.
Jag tillhör defenitivt inte de socildemokrater där kommunismen står speciellt högt oavsett i Kina eller på andra platser, inte minst efter att ha haft infiltratörer i vårt parti här i Umeå som har Trotskij som sin Gud.
Det guden eller läran tror inte jag på
Jag om någon ställer upp på alla folks frihet, hela världens fred.
Det innebär också att jag alltid måste vara mycket kritisk och uppmärksam inte minst när det är konflikter och religionen är inblandad och inte luras in i den ena eller andra sidans kampanjer. jag vet av egen erfarenhet eftaer att ha varit i FN, tjänst och varit vittne till en händelse där båda parter ljuger rakt ut så mycket man kunde, där för är tilltrom mycket låg när det är rapporeter från konflikter och vem som gör vad, på vilket sätt osv.
Lägga toalettpapper i särskilda korgar? Och hur luktar det efter en kvart i badrummet? Och sedan skulle det då samlas upp kvartersvis en gång i veckan eller? Njaa ... .
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM